Ik ken mensen die helemaal niets met Londen hebben. Die mensen snap ik niet. De Engelse hoofstad is zó leuk, ‘zó mooi en zó veelzijdig dat ik er waarschijnlijk nooit op uitgekeken raak. Inmiddels ben ik er vier keer geweest, maar mijn laatste bezoek dateert alweer uit februari 2013. Hoog tijd om snel weer eens die kant op te vliegen. Ik mis het. Ik mis Londen. En met name de volgende tien dingen.

1. DE HIGHLIGHTS

Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower Bridge… Londen staat vol met prachtige bouwwerken die nooit, maar dan ook nooit zullen vervelen. Het maakt niet uit hoe vaak je ze al hebt gezien.

Bezienswaardigheden Londen

2. SHOREDITCH

Als je het mij vraagt is Shoreditch een van de leukste wijken van Londen. Je hebt hier nog steeds het gevoel dat je de rauwe en creatieve kant van Londen meemaakt, al is het hipheidsgehalte hier de laatste jaren onwijs gestegen. Hippe koffietentjes, toffe vintagewinkels, nog toffere cocktailbarretjes en vooral een fijne sfeer. Meer heb je niet nodig voor een weekendje weg toch?

Bezienswaardigheden Londen

3. GREENWICH

Nog zo’n fijne wijk: het is even een stuk uit het centrum, maar daar tegenover staat wel dat je – wanneer je er eenmaal bent – je het gevoel hebt dat je niet in Londen bent. Op een goede manier, dat dan weer wel. In Greenwich vind je supergezellige straatjes, een mooi park en de Greenwich Observatory, waar je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad krijgt.

Bezienswaardigheden Londen

4. UITGAAN

Serieus, als er een stad is waar je goed met je voetjes van de vloer kan, dan is het wel in Londen. Pubs, clubs, cocktailbarretjes… I like.

5. HET SHOPPEN

Hetzelfde geldt voor het uitgeven van je geld in Londen: dat kun je meer dan prima doen in de vele leuke winkels. Natuurlijk kun je naar Oxford en Regent Street gaan, maar geloof mij, deze stad heeft veel meer te bieden op shopgebied. Ik noem alleen al een Notting Hill met haar te fijne boetiekjes of een Camden Town met haar leuke markt. Daar kun je je dag meer dan prima spenderen! Oh, en Londen verlaten zonder (de speelgoedafdeling van) Harrods van binnen gezien te hebben, dat kan natuurlijk niet.

Bezienswaardigheden Londen

6. DE BUSSEN

Die rode dubbeldekkers. Die zijn toch geweldig?

7. CAMDEN TOWN

Een van mijn favoriete buurten in Londen: Camden Town. Je hebt hierontelbaar veel kledingkramen, eettentjes en te schattige (en vreemde) winkels. Je kunt hier trouwens heel goed afdingen!

Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen

8. DE GRATIS MUSEA

Londen heeft heel erg veel musea. Dat is op zich al leuk als je een beetje museumliefhebber bent. Nog leuker is dat de meesten van hen ook nog eens gratis te bezoeken zijn. Dan is het ook gelijk een stuk aantrekkelijker voor de liefhebber die alleen naar binnen gaat als het regent (zoals ik).

Bezienswaardigheden Londen

9. GEWOON RONDLOPEN

Eigenlijk is dit het allerleukste in Londen: gewoon rondlopen en zoveel mogelijk indrukken in je proberen op te nemen. Is nog gratis ook.

Bezienswaardigheden Londen

10. DE MUSICALS

OK, deze hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis: ik heb stiekem namelijk nog nooit een musical of theaterstuk in Londen bezocht. Maar hoog op m’n lijst staat het wel. Next time!

Wat vind jij zo leuk aan Londen (of juist helemaal niet)?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒