Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in AziĆ«. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. En elke plek ā€“ waar ook ter wereld ā€“ heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeft wel iets dat ik mis en vaak mis ik zelfs heel veel dingen. Dit keer: Singapore!

1. DE LUXE

Singapore is de perfecte plek om je reis door Aziƫ te beginnen of te eindigen. Het zorgt namelijk voor een heel fijne overgang van de westerse cultuur naar de Aziatische en vice versa. Het is er zowel Europees als Aziatisch. Langzaamaan kun je wennen aan de gebruiken van de Aziaten, waardoor de cultuurschok ter plekke een stuk minder groot is. En op je terugweg kun je juist weer stukje bij beetje wennen aan je eigen tradities, zodat je thuiskomst ook weer wat minder heftig is.

2. HET LEKKERE ETEN

In Singapore kun je Ɣlles eten. Of je nu een croissantje wil of een bord vol Chinese noedels, het kan. Op elk moment van de dag, waar je ook maar wil. Superfijn nadat je een paar weken lang alleen maar bami goreng of gado gado hebt gegeten.

Eten Singapore

3. DE SCHOONHEID

Letterlijk. Want wat is deze stad schĆ³Ć³n! Je vindt geen enkel papiertje op de grond, geen graffiti op de muren. Waarom? Omdat daar heel hoge boetes op staan. Dus ja, ik snap wel dat de mensen hier hun spullen netjes in de prullenbak gooien en hun creativiteit voor thuis bewaren. Een verademing na de troep op Java!

4. SHOP ‘TILL YOU DROP

Als je je kledingkast thuis wat wil uitbreiden of je je vieze backpackkleding wil vervangen door nieuwe dingen, ook dat kan in Singapore. De stad huist enkele gigantische shopping malls, zoals je ze in Amerika gewend bent. En met winkels die je thuis gewend bent. Hallo H&M, hallo Zara en hallo Forever 21!

Winkelen Singapore

5. GRATIS

Singapore is een erg dure stad. Maar er zijn altijd manieren om geld te besparen. Zo ook hier! Veel natuurparken zijn gratis te bezoeken, goedkoop eten doe je in Chinatown en . Hier vind je nog meer tips.

6. HET OPENBAAR VERVOER

Want daar kan Nederland nog wel wat van leren. Het metrostelsel van Singapore is geweldig. Er wordt precies tot op de centimeter aangegeven waar de deuren openen en elke metro is ook tot op de seconde op tijd. En ook de metro’s zijn schoon. In tegenstelling tot de oude barrels in Amsterdam, durf ik hier wĆ©l een stang vast te houden om m’n evenwicht te bewaren.

7. DE VERSCHILLENDE WIJKEN

Singapore is de wereld in het klein. Het westen is gecovered in Clarke Quay, voor je portie China moet je naar Chinatown en je waant je in India in… Little India. Elke wijk heeft een heel andere sfeer, en dat het hier nou juist zo leuk.

Little India, Singapore

8. OVER DE TOP

Singapore is over de top. Alles is nĆ©t even grootser, anders of duurder dan elders ter wereld. ZĆ©ker in vergelijking met andere landen in AziĆ«. Je moet er van houden, maar hier klopt het. Hier hĆ³Ć³rt het.

9. VEILIG

Ik heb me in deze stad geen moment onveilig gevoeld. Ik voelde me hier veiliger dan in de gemiddelde Nederlandse stad. Juist omdat er zoveel regels zijn, kijken mensen wel twee keer uit voor ze de wet overtreden. Je kunt hier als westerse vrouw dan ook prima alleen rondlopen. Heerlijk!

10. MARINA BAY

Dit gebouw is zĆ³ fantastisch. Niet alleen de architectuur is geweldig, maar het uitzicht bovenop is helemaal priceless.

Marina Bay Singapore

Wat vond jij van Singapore?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’