fbpx

10 dingen die ik mis aan: Singapore

Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in Azië. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. En elke plek – waar ook ter wereld – heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeft wel iets dat ik mis en vaak mis ik zelfs heel veel dingen. Dit keer: Singapore!

Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in Azië. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. En elke plek – waar ook ter wereld – heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeft wel iets dat ik mis en vaak mis ik zelfs heel veel dingen. Dit keer: Singapore!

1. DE LUXE

Singapore is de perfecte plek om je reis door Azië te beginnen of te eindigen. Het zorgt namelijk voor een heel fijne overgang van de westerse cultuur naar de Aziatische en vice versa. Het is er zowel Europees als Aziatisch. Langzaamaan kun je wennen aan de gebruiken van de Aziaten, waardoor de cultuurschok ter plekke een stuk minder groot is. En op je terugweg kun je juist weer stukje bij beetje wennen aan je eigen tradities, zodat je thuiskomst ook weer wat minder heftig is.

2. HET LEKKERE ETEN

In Singapore kun je álles eten. Of je nu een croissantje wil of een bord vol Chinese noedels, het kan. Op elk moment van de dag, waar je ook maar wil. Superfijn nadat je een paar weken lang alleen maar bami goreng of gado gado hebt gegeten.

Eten Singapore

3. DE SCHOONHEID

Letterlijk. Want wat is deze stad schóón! Je vindt geen enkel papiertje op de grond, geen graffiti op de muren. Waarom? Omdat daar heel hoge boetes op staan. Dus ja, ik snap wel dat de mensen hier hun spullen netjes in de prullenbak gooien en hun creativiteit voor thuis bewaren. Een verademing na de troep op Java!

4. SHOP ‘TILL YOU DROP

Als je je kledingkast thuis wat wil uitbreiden of je je vieze backpackkleding wil vervangen door nieuwe dingen, ook dat kan in Singapore. De stad huist enkele gigantische shopping malls, zoals je ze in Amerika gewend bent. En met winkels die je thuis gewend bent. Hallo H&M, hallo Zara en hallo Forever 21!

Winkelen Singapore

5. GRATIS

Singapore is een erg dure stad. Maar er zijn altijd manieren om geld te besparen. Zo ook hier! Veel natuurparken zijn gratis te bezoeken, goedkoop eten doe je in Chinatown en . Hier vind je nog meer tips.

6. HET OPENBAAR VERVOER

Want daar kan Nederland nog wel wat van leren. Het metrostelsel van Singapore is geweldig. Er wordt precies tot op de centimeter aangegeven waar de deuren openen en elke metro is ook tot op de seconde op tijd. En ook de metro’s zijn schoon. In tegenstelling tot de oude barrels in Amsterdam, durf ik hier wél een stang vast te houden om m’n evenwicht te bewaren.

7. DE VERSCHILLENDE WIJKEN

Singapore is de wereld in het klein. Het westen is gecovered in Clarke Quay, voor je portie China moet je naar Chinatown en je waant je in India in… Little India. Elke wijk heeft een heel andere sfeer, en dat het hier nou juist zo leuk.

Little India, Singapore

8. OVER DE TOP

Singapore is over de top. Alles is nét even grootser, anders of duurder dan elders ter wereld. Zéker in vergelijking met andere landen in Azië. Je moet er van houden, maar hier klopt het. Hier hóórt het.

9. VEILIG

Ik heb me in deze stad geen moment onveilig gevoeld. Ik voelde me hier veiliger dan in de gemiddelde Nederlandse stad. Juist omdat er zoveel regels zijn, kijken mensen wel twee keer uit voor ze de wet overtreden. Je kunt hier als westerse vrouw dan ook prima alleen rondlopen. Heerlijk!

10. MARINA BAY

Dit gebouw is zó fantastisch. Niet alleen de architectuur is geweldig, maar het uitzicht bovenop is helemaal priceless.

Marina Bay Singapore

Wat vond jij van Singapore?

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


7 Comments

  1. Ik voelde me inderdaad ook zo ontzettend veilig in Singapore! Het viel mij ook op dat het leven daar echt ‘s avonds laat/’s nachts afspeelt. Het was rondom Marina Bay nog zo ontzettend druk. Niet alleen met volwassenen, maar ook met kinderen.
    Singapore heeft echt heel veel indruk op mij gemaakt en raad ook iedereen aan om daar een keer heen te gaan :)

  2. Singapore is een van mijn favoriete steden in de wereld. Veilig, schoon, vrouwvriendelijk en een party stad. Mocht je Singapore nog eens bezoeken moet je naar Dempsey Hill gaan. Dempsey Hill is een foodstrip met restaurants en bars.

  3. Helemaal mee eens! Wat een heerlijke bestemming is Singapore. Wij hebben ons helaas een beetje teveel laten leiden door verhalen die we vooraf lazen. Singapore zou ontzettend duur zijn en niet erg bijzonder. Daarom zijn wij er tijdens onze reis maar twee dagen geweest. Onze ervaring is echter totaal anders! We hebben ons ontzettend goed vermaakt en vooral heer-lijk gegeten! En maar voor een paar euro (Dat is altijd mooie meegenomen natuurlijk) Ik zou graag nog eens teruggaan.. Zo te zien is er nog veel meer te zien dan dat wij al zagen!

  4. Leuk artikel! Wat je beschrijft is erg herkenbaar, maar toch bekroop me een ‘Big Brother is watching you’-gevoel dat ik eerder eng dan prettig vond. Ja, het is veilig en superschoon, maar eigenlijk alleen maar doordat het een verkapte politiestaat is. En een echte democratie is ook ver te zoeken.

    Neemt niet weg dat ik me die paar dagen heel prima heb vermaakt in Singapore ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 dingen die ik mis aan: Singapore

Door: Chantal Leestijd: 2 min