Sinds deze week is er een nieuw Nederlands concept de wereld in geslingerd, en dit is er zo eentje waarvan je denkt: dit moet ik een keer proberen. ‘2 glimpse’ is een platform dat locals en reizigers wereldwijd connect om elkaar de kans te geven om kennis maken met de lokale cultuur. Leg voor je reis al contact en krijg zo een kijkje in het échte leven van iemand uit bijvoorbeeld Australië, Noorwegen of Italië. Ik ben fan!

Het concept

2 glimpse biedt je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten van over de hele wereld en om een culturele uitwisseling te doen. Dus niet voor weinig bij iemand logeren, maar elkaar iets leren over de lokale gebruiken en gewoonten. Echte mensen ontmoeten die je hun dagelijks leven willen laten zien. Hoe tof is het om je echt even onder te kunnen dompelen in de lokale cultuur zonder dat er een commerciële gedachte achter zit? Denk bijvoorbeeld aan het meelopen met iemand die hetzelfde werk doet als jij, maar dan in het buitenland. Ga bij een expat langs en kijk hoe hij/zij z’n leven invult. Kook samen of duik samen de lokale supermarkt in. Of ga langs bij iemands familie, of beoefen een sport samen. Er zit vast iets bij waar je je in kunt vinden!

2 glimpse

Ook tof: je kunt zelf ook host worden! Hoe bijzonder is het om een reiziger bij jouw thuis of in je stad te ontvangen, zodat je zelf iemand op sleeptouw kan nemen? Juist de normale gang van zaken is interessant: dat is immers écht de lokale cultuur opsnuiven. Andersom is dat toch ook wat je zou willen meemaken (ik in ieder geval wel)?

Kosten

Hosts ontvangen geen financiële vergoeding (en doen dus alleen mee omdat ze het écht leuk vinden), maar helemaal gratis is het platform niet. Je betaalt namelijk wél voor een lidmaatschap, zodat je de juiste match op het platform kunt vinden. Maar: de eerste drie maanden kun je een gratis proefabonnement afsluiten. Kun je in ieder geval kijken of het wat voor je is!


⇒ Website: 2 glimpse.com

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒