Soms stuit je op van die websites waarvan je denkt: had ik dat maar bedacht! Zo ook de volgende drie reisplatforms: ze bieden stuk voor stuk een dienst aan die superhandig zijn en waarbij je naĀ je eerste ervaring nooit meer anders wilt. Eigenlijk kun je voortaan niet meer zonder.

1. TRABYS

UPDATE 11-07-2018: dit concept bestaat helaas niet meer.

Niemand om mee op reis te gaan en wil je liever niet in je eentje op pad? Trabys is coming to the rescue!Ā Deze communityĀ helpt je met het vinden van leuke travel buddies (oftewel: trabys)Ā die dezelfde wensen hebben als jij. Op Trabys.nl kun je zelf bekijken naar welke droombestemming je zou willen gaan Ć©n uitzoeken met welke reisgenoten jij het liefst zou willen reizen. Je kunt je eigen pagina aanmaken en daarop in een wereldkaart aangeven waar je geweest bent en wat je droombestemmingen zijn. OokĀ kun jeĀ hier reiservaringen uitwisselen en tips vragen aan je mede-trabys.

Trabys

2. TRIP4REAL

Ken jij je eigen stad door en door? En zou je het wel zien zitten om andere mensen hier alles over te vertellen (en wat extra’s bij te verdienen)? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van Trip4real. Dit online reisplatform maakt locals tot gids en geeft bezoekers een echte authentieke reiservaring. Dag drommen mensen, tourist traps en gebaande paden ā€“ hallo geheime hofjes, onbekende grachten en buurtbarretjes. Liever niet zelf vooraan lopen? Je kunt natuurlijk ook zelf als toerist meegaan met een lokale gids in een andere stad!

Website:Ā www.trip4real.com

Trip4real

3. PLANE & TRAIN

Als je een beetje regelmatig met het openbaar vervoer reist, dan ben je vast een fervent gebruiker van 9292. Zo jammer dat ‘ie alleen maar voor Nederland is! Maar gelukkig is dat probleem ook opgelost: nu is er Plane & Train. Deze reisplanner laatĀ je zien wat de beste reismogelijkheden zijn, van deur tot deur, waar ook ter wereld. In plaats van een luchthaven of treinstation vul je op Plane & TrainĀ direct de eindbestemming in. Het zoekalgoritme bepaalt vervolgens via welke luchthavens en treinstations jeĀ het beste kunt reizen. InĀ mijn geval noemtĀ ‘ie ook de tram die ik moet nemen om bij het dichtstbijzijnde station te komen. Je kunt zelfs kiezen of je de goedkoopste optie wilt zien of juist de snelste. Handig!

Website:Ā www.planeandtrain.com

Plane & Train

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’