Ze zijn heel fijn hoor, die reisboeken. En praktisch. Maar laten we eerlijk zijn, uiteindelijk willen we het liefst zoveel mogelijk plekken bezoeken waar de lokale bevolking ook daadwerkelijk te vinden is. Niet die typisch toeristische dingen. Zeker niet tijdens een stedentrip. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren vele websites in het leven geroepen waarin locals hun persoonlijke tips geven. Mijn vier gratis favorieten:

1. SPOTTED BY LOCALS

Op Spotted by Locals vind je tips over maar liefst 58 steden in Europa en Noord-Amerika. Elke stad heeft z’n eigenĀ locals die hun favoriete enĀ meest actuele suggesties geven op het gebied van kunst en cultuur, koffietentjes, snacks, uitgaan, restaurants, shoppen en relaxen. Spotted by Locals selecteert deze mensen zelf door ze eerst in het echt te ontmoeten en om te weten wat voor vlees ze in de kuip hebben.

www.spottedbylocals.com

2. LIKE A LOCAL GUIDE

Met het credo ‘Skip the tourist traps’, weet je eigenlijk meteen al waar deze website over gaat: de plekjes waar toeristen juist niet komen. I like! Ook op Like A Local Guide zijn de lokalen weer gekozen door de website zelf. Beleef een stad zoals de mensen die er wonen. Op deze website vind je ook steden buiten Europa en Amerika, zoals Tel Aviv, Sydney enĀ Cluj-Napoca (ooit van gehoord?). Ze hebben trouwens ook een gratis app voor iOS-gebruikers.

www.likealocalguide.com

3. GREAT LITTLE PLACE

Ooit begonnen met alleen Londen, maar nu zijn er ook complete stedengidsen van onder meer Parijs, New York en . Great Little Place deelt, zoals de naam al doet vermoeden, alleen tips over kleine plekjes. Unieke plekken, die je nergens anders ter wereld tegen zult komen en die alleen de stedelingen zelf kennen.

www.greatlittleplace.com

4.Ā GUIDED BY A LOCAL

Op het moment dat ik dit schrijf zijn er 972Ā locals uit 580 steden in 192 landen die hun tips delen op Guided by a Local. Nou klopt dat niet helemaal, zo worden Afghanistan en Jemen genoemd, maar daar is nog geen enkele tip in te vinden. Maar er blijft natuurlijk nog wel genoeg over, er staat vast wel iets tussen dat bij jou past! Het mooie van deze website is dat je er ook je eigen vragen kunt stellen, mocht de informatie die je zoekt er nog niet zijn.

www.guidedbyalocal.com

Waar haal jij je tips voor een stedentrip vandaan?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’