Vergeet Londen. Vergeet Parijs. Vergeet Berlijn. Natuurlijk zijn dit metropolen die je ooit eens gezien moet hebben, maar Europa heeft zoveel meer leuke steden te bieden! Bestemmingen die net even wat kleiner zijn (en dus behapbaarder), net even wat minder toeristisch én perfect voor een kort of lang weekend.

1. LILLE, FRANKRIJK

Net over de grens met België ligt Lille (ook wel Rijssel genoemd). Gemiddeld slechts drie uurtjes rijden vanuit Nederland en daarom perfect om naartoe te gaan als je maar een nachtje de tijd hebt! Je kunt hier geweldig shoppen, maar deze Franse stad blinkt ook uit in mooie parken en gezellige pleintjes vol terrasjes.

5 alternatieve stedentrips die je ooit eens moet maken

2. BOLOGNA, ITALIË

Dit Italiaanse stadje kende ik tot een maand geleden alleen van naam. Geen moment had ik eraan gedacht om hier ooit eens heen te gaan, maar dankzij een tripje met srprs.me veranderde dit. En daar ben ik blij om! Deze stad ligt op 1,5 uur vliegen van Amsterdam en is een walhalla voor iedere pastaliefhebber. Italië zoals in de middeleeuwen, maar wel met de moderne middelen. Binnenkort lees je hier alles over de must sees van Bologna!

5 kleinere steden die je ooit eens moet bezoeken

3. ÅLESUND, NOORWEGEN

Ik ben oprecht verliefd geworden op dit Noorse stadje. De vriendelijke mensen, de mooie Jugendstil architectuur en het heerlijke eten maken deze stad een must see als je ooit richting het noorden gaat. Daarnaast is Ålesund de perfecte uitvalsbasis om de machtig mooie fjorden te gaan ontdekken.

5 alternatieve stedentrips die je ooit eens moet maken

5 alternatieve stedentrips die je ooit eens moet maken

4. ÉVORA, PORTUGAL

Vergeet de Algarve, voor het pure Portugal moet je naar Alentejo. De grootste stad van deze regio is Évora: een stad met een levendig studentenleven, fijne shopmogelijkheden en heel. veel. geschiedenis. Er is toerisme, maar niet veel. Je hebt hier het gevoel dat je het échte Portugal kan proeven, zowel letterlijk (met het eten) als figuurlijk.

5 alternatieve stedentrips die je ooit eens moet maken

5 alternatieve stedentrips die je ooit eens moet maken

5. VERONA, ITALIË

De stad van Romeo en Juliet en ideale uitvalsbasis wanneer je je vakantie doorbrengt aan het Gardameer. Verona is een brok geschiedenis met straatjes waar je uren in kunt ronddwalen. Natuurlijk moet je even een bezoek brengen aan hét balkon en aan het de eeuwenoude arena midden in de stad. In tegenstelling tot de andere genoemde steden is het hier in de zomer ontzettend druk: ik raad je dus aan om in het voor- of najaar te gaan.

5 alternatieve stedentrips

5 alternatieve stedentrips

Welke kleinere stad heeft jouw hart gestolen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒