Eigenlijk ben ik best wel een bange poeperd. Iemand die het eng vindt om dingen te doen die wat lef kosten. Die op het eerste gezicht liever langs de zijlijn staat, dan de hoofdrol speelt. Maar toch doe ik het. Want ja, je leeft maar een keer he? Dus zo af en toe komt het voor dat ik met zwetende peentjes aan iets begin en na afloop een gigantische adrenaline door m’n lijf heb stromen. En dat gevoel is het beste wat je maar kunt hebben. Vijf adrenaline kicks die je ooit eens op reis moet doen! 

1. TANDEMSPRONG, TEXEL

Je hoeft niet per se ver weg om een te gekke ervaring op te doen. Een aantal jaar geleden had ik het in m’n hoofd gehaald om te gaan parachutespringen – doodeng, maar ik wilde het per se doen. Voor ik het wist kreeg ik dit als verjaardagscadeau van een groep vrienden en toen, ja toen was er geen weg meer terug. In een grauw Pinksterweekend reisde ik af naar Texel om vervolgens op twee kilometer hoogte uit een vliegtuig springen. Weliswaar met een instructeur op m’n rug, maar geloof mij, dat maakt het er echt niet minder spannend op. Was ik de eerste paar seconden alleen maar aan het gillen met m’n ogen dicht, daarna besefte ik me dat ik dan niet zo heel veel mee zou krijgen van de ervaring. Met ogen open is dat toch makkelijker. Wat een ervaring, ik zou het zo weer doen.

Lees hier alles over mijn tandemsprong op Texel.

2. QUAD RIJDEN OP CURAÇAO

Ik zal gelijk eerlijk zijn; ik heb in mijn leven twee keer op een quad gereden en twee keer zat ik achterop. Maar geloof me als ik zeg dat dat ook best een uitdaging is als je chauffeur redelijk roekeloos off road over hobbelige wegen crosst. De eerste keer was op Curaçao, toen ik daar drie maanden woonde. Met een groep vrienden gingen we de wat woestere natuur in en voor ik het wist zat ik niet alleen onder het zand, maar had ik ook een gigantische glimlach op mijn gezicht. Ik vond het zó gaaf om met een rotgang het eiland te ontdekken. Maar volgende keer moet ik van mezelf écht zelf achter het stuur kruipen.

3. BUGGY RIJDEN OP IJSLAND

Toen ik de instructeur vertelde over hoe zo’n buggy werkt en hoe sommige mensen het voor elkaar krijgen om om te vallen met zo’n wagen, werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. In het begin reed ik dan ook heel erg rustig en kreeg ik het even Spaans benauwd toen ik de steile hellingen zag. Maar na een tijdje kreeg ik er meer feeling voor, wilde ik steeds harder rijden en ontweek ik de hobbels en de bobbels op de weg niet meer. Wilde ik steeds harder door de plassen heen scheuren en de heuvels op en af rijden. Voor ik het wist was het uur voorbij. Een ding is zeker, dit is niet de laatste keer dat ik in een buggy zal rijden!

4. JET SKIËN IN AMERIKA

Eigenlijk is dit de minst enge van allemaal. Je doet dit namelijk gewoon met je bikini aan en hard vallen kan je niet. Als je al valt is het in het warme water en ben je stiekem blij dat je even af kan koelen. Ik stapte een paar geleden op een jet-ski bij Lake Havasu in Amerika. Hier kun je het scheuren over het water afwisselen met mensen kijken terwijl je langzaam door de haven vaart. Heerlijk om al je agressie eruit te gooien! En je slaapt ’s nachts heerlijk (mits je niet zo verbrand raakt als ik deed).

5. RAFTEN IN FINS LAPLAND

Het grote voordeel hier is: je doet het niet alleen. Dat maakt de druk op je schouders toch wat minder zwaar. Eigenlijk is dat ook gelijk weer een nadeel, want dat betekent ook dat je niet de enige bent die een fout kan maken. De kans dat je in het water komt te liggen is daardoor eigenlijk alleen maar groter. Uiteindelijk ben ik gewoon met droge voeten op de kant gekomen en zou ik het zo weer doen. De kriebels die opdoen in je maag als je hard naar beneden gaat en je balans moet houden zijn verslavend!

Hoe avontuurlijk ben jij op reis?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒