I’m back! En hoe, want de afgelopen 1,5 week in Nederland was nogal een chaos en vooral heel erg druk. Gelukkig vanwege ontzettend leuke dingen, dus dat scheelt. Het voelt daardoor wel alsof m’n reis al eeuwen geleden heeft plaatsgevonden, maar feit is dat ik pas sinds 10 dagen weer terugben. Gelukkig hebben we de foto’s nog; dit was mijn april! 

De eerste twee dagen van april spendeerden m’n vriend (Thijs – weten jullie z’n naam ook eindelijk) en ik nog in Hanoi. Al fietsend, etend en drinkend ontdekten we deze toffe stad, de laatste plek die we in Vietnam zouden bezoeken.

Een dag later stapten we namelijk op het vliegtuig richting Taiwan!

We kwamen daar niet op de beste dag aan: het was Tomb-Sweeping Day, ongeveer de belangrijkste feestdag van Taiwan. Dat betekent dat iedereen vrij is en het land doorkruist, waardoor treinen overvol waren. Met een kleine detour belandden we uiteindelijk toch op de plek van onze eerste bestemming:

Hallo Hualien!

Ik blijf het bijzonder vinden: dat je een aan de andere kant van de wereld gewoon je werk kan doen en zonder problemen kan bellen met een van je klanten.

De reden waarom we naar Hualien gingen? Voor Taroko National Park, een van mooiste nationale parken die ik ooit heb gezien. Met een scooter reden we eerst richting de Qingshui Cliffs. En ja, dat water is in het echt net zo blauw als op de foto.

Taiwan is doet het meest denken aan een kruising van China en Japan. Dit busje bewijst dat nog maar eens!

En het national park! Je vindt hier echt zoveel prachtige kloven dat je er bijna eng van wordt.

Dit begrijp ik nog steeds niet.

Volgende trein: op naar Dulan. Dit zou dé surfersspot van Taiwan moeten zijn en echt the place to be.

Viel tegen. We sliepen er twee nachten, en een nacht hadden we een heel hostel voor onszelf. Het dorp was uitgestorven (terwijl het weekend was) en we waren blij toen we weer doorgingen. Gelukkig maakte een tochtje op deze fantastische fiets met lege band veel goed.

En door! Op naar Kaohshiung, de tweede stad van het land. En waar ze hele goedkope sushi hadden!

Deze stad is echt zó leuk: zo is er een gratis toegankelijk museum met buiten allerlei toffe kunstwerken van lokale artiesten.

En je kunt er perfect fietsen (op goede fietsen).

Ik ben ook helemaal fan geworden van night markets.

Wist je dat er op veel plekken in Taiwan nog overblijfselen zijn van onze tijd op het eiland? Tijdens de VOC-periode was Taiwan voor de Nederlanders een belangrijke plek en hebben ze onder meer in Tainan twee forten gehad. Al zie je er weinig tastbaars meer van terug omdat de Chinezen en Japanners er daarna nog hun stempel op hebben gedrukt.

Food!

En toen besloten we direct door te gaan naar Taipei. De ouders van Thijs hebben daar vrienden wonen en waren precies toen wij er waren in het buitenland. Zo konden we 1,5 week in hun appartement verblijven, en dat was na het vele onderweg zijn echt een verademing. We waren een beetje reismoe en wilden even een poosje op een plek zijn.

Werd ik heel blij van.

En ook hier zijn weer heel veel night markets te vinden, zo leuk!

Oh en dumplings.

Taipei!

Het appartement waar we verbleven had ook een heel groot dakterras. Zonsondergang + bier = de perfecte avond.

Ook gingen we nog naar de dierentuin (entree is nog geen euro) en met de kabelbaan richting de theeplantages. De dierentuin en kabelbaan liggen naast elkaar, perfect om te combineren. Het uitzicht onderweg is zó mooi, mooier dan wanneer je eenmaal boven bent.

Op naar de mangroves van Tamsui, hoe cool dat dat direct naast de stad ligt?

En op onze allerlaatste avond besloten we even niet Aziatisch te eten. Zoveel zin in pizza!

Op naar de allerlaatste bestemming: Singapore!

Omdat Thijs jarig was besloten we naar de Universal Studios te gaan. Daar waren we beiden nog niet geweest en dit was echt een leuke afsluiter van de reis. Tip: ga op een doordeweekse dag, bij ons was het bizar rustig en hebben we bij de meeste attracties maar vijf minuten hoeven wachten.

Onze vlucht terug naar Nederland ging pas om 23 uur ’s avonds, dus hadden we de hele dag nog om Singapore zelf nog even in te gaan. Zo belandden we onder meer in Haji Lane, een heel hip straatje met toffe boetiekjes, restaurants én graffiti.

Ook gingen we nog naar de Cloud Forest in de Gardens by the Bay. Dikke aanrader!

Dit konden we ook niet overslaan natuurlijk.

En toen waren we weer op Schiphol!

Bij thuiskomst lag dit leuke pakketje op me te wachten, ter ere van de nieuwe Senz paraplu’s.

We landden om 8.15 uur en om 12.00 uur brak het volgende avontuur al aan: we kregen de sleutels van ons nieuwe huis! Gelijk volle bak schoonmaken en klussen. Perfect om de jetlag tegen te gaan overigens.

Op Koningsdag deed ik niet veel, behalve klussen en even bij een vriendin langs. Uiteindelijk toch nog even naar de festiviteiten in m’n geboortedorp gegaan. Je snapt dat ik geen nee kon zeggen tegen een rondje botsauto’s.

Mijn oude huis moest natuurlijk ook leeg! Alles inpakken en verhuizen. Man, wat heb me ik verkeken op hoeveel tijd dat kost.

Hoort er ook bij natuurlijk!

Inmiddels is de eerste week van mei al bijna voorbij en er is ook veel gebeurd: zo heb ik onder meer een tweede bedrijf geregistreerd met Suzanne van Duijn én heb ik gisteren voor het eerst in m’n nieuwe huis geslapen. Heerlijk om weer terug te zijn!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒