Ongelooflijk: ik ben al ruim een maand weg! Nou was februari een korte maand, maar toch… De afgelopen vier weken bestonden eigenlijk uit alleen maar hoogtepunten; we hebben serieus echt zoveel gezien en gedaan dat ik nu al bijna ben vergeten wat we nou precies hebben meegemaakt. Hoogste tijd om dat dus op een rijtje te zetten!

Wel even in een kleine notendop: uitgebreide reisinfo en -tips volgen natuurlijk nog!

1 februari: daar gaan we!

Eerste stop: Singapore! Waar we niet meer deden dan heel veel eten ’s avonds, slapen in een vreselijk hostel en de volgende ochtend alweer vroeg richting het vliegveld gingen.

Maar daarna werd het alleen maar beter: we begonnen met een weekje Bali, waar we allebei al eens zijn geweest en het nu puur en alleen gebruikten om even keihard in de vakantiemodus te komen. Was niet zo moeilijk.

Te veel in vakantiemodus zitten gaat ‘helaas’ ook weer niet, werk gaat gewoon door! Maar dat vind ik – sinds ik voor mezelf ben begonnen – allesbehalve erg. Hier zat ik in de deuropening van ons appartement, want dat was even de enige plek waar de wifi het wel deed.

Heb me eindelijk eens gewaagd aan dieĀ aƧai bowls/smoothie bowls waar iedereen zo goed op gaat op Instagram. OkĆ©, snap de hype. Man, dit is lekker!

Wat we verder deden op Bali? Heel veel scooteren! Niets lekkerder dan vol gas (achterop zitten).

En heel veel biertjes drinken.

En rijstvelden bekijken.

Na een week nietsdoen pakten we het vliegtuig richting Sydney. Vreselijke vlucht (de middelste rij helemaal achterin, nachtvlucht en dan ook nog een stinkend iemand naast ons), maar eenmaal voet aan grond hadden we niets meer te klagen. Huurauto opgepikt en linea recta door naar de Blue Mountains. Was totaal geen straf! Sterker nog, ik werd op slag verliefd op Australiƫ.

Na een paar dagen was het tijd om weer door te gaan, eerst richting hoofdstad Canberra (kun je gewoon overslaan) en daarna richting een paar andere kleine stadjes. Zoveel wegen waarop je de enige auto bent!

Het allermooiste aan AustraliĆ« (in ieder geval volgens m’n vriend): overal barbecues die je kunt gebruiken. Bij picknicktafels, in parken en vaak ook bij hostels en lodges. Gewoon gratis!

Kleine hartverzakking toen we bier wilden halen. Zes biertjes voor AUD 30 (ongeveer 19 euro)! Ze zijn er gelukkig wel voor minder, maar blijft ontzettend duur.

Dat je op internet leest dat een bepaalde plek behoorlijk tof is, maar dat de belangrijkste attractie de minigolf is.

Dit is meer m’n ding (in Wilsons Promontory)!

Dit overigens ook. Kijk nou hoe schattig deze pinguĆÆns zijn (op Philip Island)!

En toen gingen we eindelijk beginnen aan het deel waar we al zo lang naar uitkeken: de Great Ocean Road. My goodness wat was dat mooi. Waaide hier overigens wel bijna uit m’n panty (maar scheelde dat ik die niet aan had).

Na de Great Ocean Road maakten we nog even een ontbijtstop in Tower Hill NP, en deze emoe wilde graag mee-eten.

Hou op met me hoor!

Een bericht gedeeld door C H A N T A L ?? S C H R A M (@reisdoc.nl) op

Laten we vooral ook dit uitzicht in The Grampians niet vergeten.

Na al die natuur en gehuchten was het de hoogste tijd voor Melbourne! En om de was te doen. Lang leve Airbnb: zaten voor een prikkie op de 18e verdieping in een toffe wijk en hadden toegang tot een buitenzwembad en privƩparking.

Melbourne was sowieso top: Kimber van Reisgenie was er namelijk ook! We werden ook nog eens uitgenodigd voor een echte Aussie BBQ ter ere van ons bezoek. Zo tof!

Met een klein beetje heimwee vervolgden we na een paar dagen onze reis. Op naar Sydney! Maar voordat het zover was…

Moest er eerst nog gewerkt worden. Bij onze caravan uit het jaar kruik… Maar hĆ©, alles beter dan slaapzalen in hostels waarbij er alleen maar snurkende Chinezen zijn. Dat nooit meer.

Kan niet wachten tot wat maart gaat brengen! Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’