Dat het hoogzomer is en de mussen zo ongeveer van het dak vallen, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Stiekem vind ik het heerlijk en geniet ik volop van het warme weer. Op de tig fruitvliegjes in huis en nachtelijke zweetuurtjes na dan, maar verder: kom maar door met die zonnige uurtjes. Dit was mijn juli: een maand vol eten, werken, sporten (ja, echt) en leuke dingen doen in Nederland!

Geen reisjes dit keer, bewust niet. Ik vind het juli en augustus de leukste maanden van het jaar en wil dan het liefst gewoon lekker thuis zijn. Perfect gepland dit jaar met al die zon!

De eerste dag van de maand bracht ik door in Oud Valkeveen (een soort pretpark voor kleintjes) met m’n broer en z’n twee kids. Ik kwam hier vroeger ook heel vaak, zo leuk om nu weer een legitieme reden te hebben om overal weer in te kunnen gaan.

Ik doe sinds een paar weken aan bootcamp en dat vindt in de zomer altijd plaats op de hei. Ik vind het echt zo’n fijne plek om te zijn, zelfs als ik me in het zweet werk.

Dat bewegen moet natuurlijk enigszins gecompenseerd worden! Samen met RoĆ«ll en Lisette streek ik neer bij het Utrechtse SOIA, om heel veel bij te kletsen en gelijk nieuwe reisplannen met z’n drietjes te smeden.

Dagje werken met Suzanne aan PR-cursus.nl. Er komen zoveel toffe dingen aan!

In september doe ik met m’n schoonzusje mee aan de Color Run! Een keer eerder gedaan: superleuk, al doet de helft van de mensen ‘m wandelend. Gaat mij niet gebeuren natuurlijk, dus ik probeer nu minstens twee keer per week een rondje te gaan hardlopen.

Dit was ZO lekker.

Zoals je waarschijnlijk wel weet woon ik sinds een paar maanden weer in het Gooi. Regelmatig fiets ik nu van Bussum naar Huizen (en weer terug). Helemaal geen straf: kijk nou hoe mooi het hier is!

Een van mijn beste vriendinnen is inmiddels voor drie maanden naar Aziƫ, en dus hadden we nog even een laatste avondmaal vlak voor haar vertrek. Wel een gek idee dat we elkaar dit jaar een half jaar niet zien: eerst was ik drie maanden weg, nu zij.

Onderweg naar m’n bootcamples loop of fiets ik altijd langs het hertenkamp. Weet niet of ik het nu zielig moet vinden dat ze achter een hek zitten, maar leuk om ze te zien is het wel.

Even werken voor ik ga borrelen en eten met Daphne en Bianca van Zapper PR! Ik werk regelmatig met ze samen voor m’n blog, maar heb het afgelopen jaar ook meermaals gefreelancet voor ze. Zo schreef ik wekelijks een blog voor hun nieuwe platform SnowZapper.com, een supertoffe website waar je terecht kunt voor allerlei tips en informatie omtrent wintersport.

Zo leuk: vriendinnetje Mandy bleef een weekend logeren!

Dat betekende: eerst nog even werken…

Lekker uitwaaien op de hei…

En een tour door Het Gooi. Perfect excuus om zo ongeveer elk terrasje mee te pakken.

Liefde <3

Thijs was een paar weken in het buitenland voor z’n werk, maar zodra hij weer op Schiphol landde gingen we vrijwel linea recta richting boot. Twee dagen varen over de Vecht en overnachten op het water; ik besef me hoeveel geluk we hebben dat we er zoveel gebruik van kunnen maken (de boot is van z’n ouders).

Werken in Utrecht betekent standaard een broodje halen bij Carlo op het Janskerkhof!

Barbecue bij ons thuis.

Gaan we weer!

Met een omweg naar huis fietsen, helemaal niet erg.

Op maandagavond wijn drinken op je eigen dakterras: genieten!

Slapen jullie ook zo slecht met dit hete weer? Ik dronk tot 1,5 jaar geleden 0 koffie, maar inmiddels zit ik er toch bijna dagelijks aan. Zeker wanneer ik een korte nacht heb gehad staat dit standaard naast m’n laptop.

Alle wallen verzamelen!

Dit was die dag dat het 37 graden was. Geluksvogel ben ik: nul mensen om ons heen en in het water plonzen zodra het net even te heet werd.

Je snapt dat ik echt helemaal geen spijt heb dat ik Amsterdam heb verlaten met al dat moois om me heen.

Mandy en ik wonen nogal ver van elkaar vandaan. Gelukkig is contact houden niet zo moeilijk, maar wel jammer dat we onze guilty pleasure (Temptation Island VIPS) niet altijd samen kunnen kijken. Ik heb inmiddels geleerd dat je niet moet denken in problemen maar in oplossingen, en dus kijken we het tegenwoordig synchroon: dat betekent dat we het tegelijk op onze eigen TV kijken terwijl we aan de telefoon hangen. Kunnen we mooi al ons commentaar aan iemand kwijt.

Ik zie ze niet zo heel vaak meer, maar als ik m’n ex-collega’s van TravelBird weer tref is het altijd een groot feest. Dit keer letterlijk, want Minke (rechtsonder) vierde haar verjaardag met een themafeestje! Het thema was ‘M’: wat in het kort betekent dat je outfit moest beginnen met iets dat met een M begon. Wij gingen voor Minnie Mouse, maar de winnaar van de avond was by far de Mariachi band achter ons.

En toen was het bijna tijd voor m’n eigen verjaardag (ik ben op 1 augustus jarig)! Ik heb er niet zo heel veel mee (zeg maar gerust: niets). De dag voor de dag zelf kreeg ik al taart en slingers van Thijs.

En gingen we lekker scheuren door de omgeving.

En eindigden we dag (en maand) in Naarden-Vesting met overheerlijke tapas. Meer dan prima pre-birthday!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’