Meine gute jongens, het is gewoon alweer juli! De eerste helft van het jaar is achter de rug. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het voelt echt alsof het voorbij is gevlogen. Zo van: poef, en het is weg. Lang leve de maandelijkse terugblikken, dan onthoud ik tenminste enigszins wat ik allemaal heb uitgespookt. Hierbij die van juni, een maand dat vooral in het teken stond van veel tripjes, zowel voor m’n blog als privé. 

Maar uiteraard beginnen we met eten.

Voor het eerst in tijden weer gesport! Op een zaterdagochtend nog wel en inclusief rood hoofd. Gelukkig mocht ik daarna alle calorieën er weer aan eten tijdens een lunch met Roëll.

Niet lang daarna vloog ik richting Spanje. Op uitnodiging van OD Hotels ontdek ik in vier dagen tijd drie verschillende bestemmingen. Heel leuk, ook best pittig en te kort. Een dag Ibiza is natuurlijk veel te weinig om het eiland fatsoenlijk te leren kennen.

Maar mij hoor je verder niet klagen.

De volgende dag vlogen we naar Mallorca met dit vliegtuig. Een heel klein exemplaar met vleugels boven de ramen in plaats van onder.

En uiteraard sliepen we op elke bestemming in een OD Hotel. Heel fijne hotelkamers! Dit is het hotel op Mallorca, net buiten Palma de Mallorca.

Eten maken kunnen ze ook wel bij OD Hotels.

Veel tijd om Mallorca te zien hadden we helaas niet, maar kon Palma de Mallorca gelukkig nog wel even meepakken.

De volgende dag zouden we doorvliegen naar Barcelona, maar door slecht weer op de plek van bestemming werd de vlucht geannuleerd en had ook de vervangende vlucht vertraging. Uiteindelijk gelukkig toch nog vertrokken.

Gelukkig maakte het hotel een hele hoop goed! Kijk nou: een zwembad middenin het centrum van Barcelona!

En ik ben verliefd geworden op Casa Vicens in Barcelona.

Lunchen deden we bij Lomo Alto, een waar walhalla als je een groot liefhebber van vlees bent. Nu hoef ik het zelf niet dagelijks te eten, maar man, wat was dit lekker.

En weer heel even thuis voor het volgende avontuur begint. Ik ben gek op deze lampjes, doet me even denken alsof ik weer in Hoi An ben.

Dit overigens ook! Ik ben voor een paar dagen in Hannover: om de stad te ontdekken en voor CEBIT, een beurs voor technische innovatie.

Sabine en ik reden samen naar Duitsland en waren wat vroeg. Dus dat betekent: drankje in de zon!

 

CEBIT zelf viel wat tegen, maar vond het wel tof om al die nieuwe technische snufjes te zien. En kan eindelijk zeggen dat ik een robot heb gespot, is ook wat waard natuurlijk.

Een dagje oppassen op m’n nichtje en neefje. Hier voelde ik me serieus net de Luizenmoeder, inclusief fietsen met een kinderzitje voorop en achterop + twee kids erin. Nailed it. 

Omdat m’n vriend weer voor een paar weken naar het buitenland moet besloten we een paar dagen met de boot van zijn ouders te gaan varen.

Uiteindelijk zijn we tot de Weerribben gekomen. Wat is het hier mooi!

Maar het weer werd na die ene dag alleen maar slechter en dus besloten we iets eerder naar huis te gaan. Helemaal niet erg, want: Temptation Island VIPS kunnen kijken met nachos.

Biosavondje! Ging overigens naar de nieuwe Jurassic Parc. Best vermakelijk, maar je hoeft ‘m niet per se in de bios te zien.

Wie me een beetje kent weet: ik kan/houd niet van koken. Maar ik vind dat daar verandering in moet komen en dus sloeg ik aan het bakken.

En ik ben dus serieus trots op mezelf. Het was echt zo lekker! En lang leve de vriezer: kon ik wat overbleef mooi invriezen.

Dagje werken aan PR-cursus.nl met Suzanne. Weer heel veel werk verzet en nieuwe plannen gemaakt. Plus: proosten op het feit dat het allemaal zo goed loopt!

Het is 26 graden en vrijdagavond. Wat doe ik: ik besluit naar de IKEA te rijden en een kast in elkaar te zetten voor m’n kantoor.

Want ja, ik had het nou eenmaal in m’n hoofd en dan moet het direct gebeuren. Gelukkig wel heel bij met het resultaat.

En dit is zo ongeveer mijn achtertuin. Wanneer ik vanuit Hilversum naar huis fiets kom ik hier allemaal langs en ik vind het fantastisch.

En ik eindig de maand zoals ik ‘m begonnen ben: met heel veel eten en leuk gezelschap.

 

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒