Man, wat is deze maand voorbij gevlogen. Niet zo heel gek ook, want ik zat 21 van de 30 dagen in het buitenland. Met vier tripjes achter de rug ben ik op dit moment vooral behoorlijk moe, maar kijk ik ook terug op een hoop fantastische nieuwe ervaringen (die nog uitgebreid aan bod gaan komen). Dit was mijn november! 

Ik begon de maand wél in Nederland, en belandde in de TonTon Club in het Westerpark. Als je een beetje van old school gamen houdt, ga hierheen! Denk Mariokart, denk airhockey, denk Japanse spelletjes waar je geen snars van begrijpt. Blijft leuk, hoe vaak je ook gaat.

De dag daarna werd ik verwacht op het hoofdkantoor van srprs.me. Tijdens het ontbijten zouden ik (, m’n vriend) en nog vier andere bloggers erachter komen waar we ieder naartoe zouden gaan met onze roadtrip! Je leest hier trouwens alles over m’n tweede srprs.me-ervaring.

We belandden in Luxemburg! En Luxemburg-Stad is nooit een straf om te bezoeken, zeker niet met mooi weer.

Slapen deden we trouwens in dit mooie kasteel. Je snapt: ik heb ergere weekenden gehad.

Eenmaal op de terugweg reden we langs Maastricht, en gezien srprs.me geheel om verrassing en spontaniteit gaat, besloten we ter plekke om even te stoppen en op zoek te gaan naar de lekkerste vlaai van Maastricht. Die vonden we bij de Bisschopsmolen.

Misschien had je ’t al voorbij zien komen: ik zat een groot gedeelte van de maand in Thailand via Riksja Travel en Thai Airways. Ik en Mirjam vlogen vanaf Brussel, dus ik stond voor dag en dauw op om de trein richting de luchthaven te pakken.

Voor een uitgebreid foto-overzicht van deze trip, check deze post!

Ik was nog geen twee dagen terug of mijn volgende trip stond al op de planning: met Sunny Cars vloog ik voor een dagje op een neer naar Birmingham om een kleine links-rijden-roadtrip te maken. Hoe dat was?

De omgeving van Birmingham, Warwickshire, is trouwens verrassend mooi! Warwick Castle bijvoorbeeld, het oudste kasteel van Engeland en nog helemaal in tact.

Ook van binnen!

Net een pro hè?

En dan de dag eindigen met een Afternoon Tea: niets te klagen hier!

Ik was pas ’s avonds laat weer thuis, dus dat betekent: uitslapen! En ontbijten in bed (ik besef me ineens nu dat ik m’n broodjes heel gek smeer).

M’n sociale leven staat even op een laag pitje deze maand, want voor ik het weet staat de vierde reis voor de deur. Wanneer je om 4 uur ’s nachts wordt opgehaald door je taxi om naar Schiphol te gaan, dan kun je wel een flinke shot koffie gebruiken.

Schiphol is nog uitgestorven!

Maar dat vroege opstaan is wel voor een goede reden, want ik ga naar Madeira!

Wel ietwat bewolkt bovenin de bergen bij het hotel, maar…

Daar is vanaf het water gelukkig niets van te merken!

Dat water gingen we trouwens op om op zoek te gaan naar walvissen. En: gespot! Wel kotsmisselijk door de flinke golven, maar je moet er wat voor over hebben.

De rest van de reis was ook geen straf overigens. Lunchen met dit uitzicht bijvoorbeeld.

Of een natural pool in kunnen.

Of koffie drinken op een heel fijn terras in het leuke Funchal. Binnenkort komen er een aantal uitgebreide verhalen online over dit eiland!

En voor ik het weet vlieg ik weer naar huis en is de maand weer voorbij… Eentje om nooit meer te vergeten!


December wordt – zoals m’n agenda er nu uitziet – een stuk rustiger. Geen tripjes, maar vooral genieten van de leukste maand van het jaar met vrienden en familie, en plannen maken voor 2018: zowel zakelijk als privé. Zin in!

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒