Ik had stiekem gehoopt op een flinke nazomer in september, maar viel dat weertechnisch even (een beetje) tegen! Gelukkig betekent kou en regen ook dat je daarom des te meer tijd hebt voor andere dingen. En eten kan immers overal. Deze maand: van leuke meetings met (potentiële) opdrachtgevers, tot heerlijke etentjes en een aantal trips in eigen land, die, ondanks het weer, dikke aanraders waren. 

Achter de reisschermen september

Ik ken mezelf: als ik de hele thuis moet werken in m’n eentje, dan word ik gillend gek. En dus huur ik per 1 september een freelance werkplek bij de Beurs van Berlage! Superfijne plek om lekker door te werken en werk/privé nog enigszins gescheiden te houden.

Achter de reisschermen september

Ik heb de eerste maand als dertiger overleefd en dat vond ik reden voor een klein feestje (+ dat ik op vakantie was toen ik daadwerkelijk jarig was). We hadden die dag onwijze mazzel met het weer, waardoor ik niet alles in m’n huisje hoefde te proppen en we het park in konden gaan. Lang leve het Oosterpark waar je nog mag barbecueën.

Achter de reisschermen september

Dat weekend was ook de eerste editie van het Terrassenfestival, maar dat vonden we zo tegenvallen dat we naar een kroeg naast het park zijn gegaan.

Achter de reisschermen september

Heel veel liefde voor goede falafel! Ben je in Amsterdam? Ga naar Kaufmann in West!

Bezienswaardigheden Rotterdam

Dagje op ontdekkingstocht in Rotterdam. Al jaren niet echt meer geweest, maar nu ben ik alweer aan het nadenken wanneer ik wéér kan gaan. Als je eenmaal de leuke plekjes hebt gevonden, is deze stad echt fantastisch!

Achter de reisschermen september

Avondje varen met de mensen van Camptoo, andere bloggers én oud-collega(‘s)!

Achter de reisschermen september

Zo’n maandagavond dat je denkt dat je gewoon rustig een biertje gaat drinken, maar uiteindelijk superfanatiek verliest bij een pubquiz.

Achter de reisschermen september

Afspraak in de Skylounge. Superlekkere koffie (en macarons), maar met €7,50 wel een beetje prijzig.

Achter de reisschermen september

Op naar Bergen voor een overnachting in Blooming Hotel! Ik sliep er vorig jaar al een nachtje, maar ik was zo enthousiast dat ik geen nee zeg tegen een tweede bezoek. Het is echt zo’n fijne plek om even helemaal op te laden: je slaapt middenin de bossen en het hotel heeft ook een binnenzwembad, sauna en een goed restaurant. In feite hoef je de deur niet meer uit. We (ik en partner in crime Fleur) hadden een klein beetje pech, dachten we: toen we de deur van onze kamer openden stond daar ineens een Duitse gast heel veel verbaasd te zijn. Maar uiteindelijk bleken we vooral veel geluk te hebben: we kregen daarom wel een kleine upgrade naar een nóg mooiere kamer met eigen sauna, bubbelbad én gigantisch bed. Service voor alles hier!

Achter de reisschermen september

Kijk nou, van dit soort hoekjes word je toch blij?

Achter de reisschermen september

Blooming Hotel heeft trouwens ook een eigen beachclub op het strand van Bergen aan Zee. Met slecht waai je een beetje uit je panty als je er naartoe loopt, maar het eten maakt alles goed.

Achter de reisschermen september

Na terugkomst gelijk door naar het Gooi om me met twee vriendinnen te storten op een flinke lading sushi.

Achter de reisschermen september

M’n lievelingsneefje (ik heb er maar een) werd twee en dat moest natuurlijk gevierd worden.

Achter de reisschermen september

Dagje op pad met Riksja Travel om hun Thaise hotspot-route in Amsterdam uit te proberen! Wat ik er allemaal van vond, lees je hier.

Al spreekt mijn gezicht redelijk boekdelen.

Achter de reisschermen september

Even langs bij de pop-up store van CityZapper op Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam.

Achter de reisschermen september

In deze winkel vind je allerlei lokale producten uit verschillende landen en regio’s: waaronder Londen, Baden-Württemberg, Finland en Portland. Uiteraard ging ik naar huis met alleen eten, maar je kunt hier ook terecht voor onder andere toffe paspoorthoesjes, tassen en andere cadeautjes. De winkel is er nog tot 8 oktober, dus als je in de buurt ben: gaan!

Achter de reisschermen september

Dag vol meetings door heel midden Nederland. En leuk dat ze waren! In de tussentijd even een kleine koffiepauze genomen.

Achter de reisschermen september

’s Avonds kwamen we weer bijeen met onze bloggers eetclub! Altijd leuk om bij te kletsen en het de hele avond ongegeneerd over bloggen te kunnen hebben…

Achter de reisschermen september

Hapje eten met deze leukerd!

Achter de reisschermen september

Mocht er ooit niet uit komen wat je iemand als cadeau moet geven, geef dan een high tea. Altijd goed, en dan kun je namelijk mooi mee. Die bij Anne en Max in West is echt fantastisch.

Achter de reisschermen september

Walibi!

Achter de reisschermen september

En ik was helemaal in m’n element, zoals je ziet.

Achter de reisschermen september

Ik werd geïnterviewd door Kiki van Tête-à-Tête! Je leest het resultaat hier.

Achter de reisschermen september

En ik sta in het oktobernummer van Reiz& Magazine! Je snapt dat ik megatrots ben en gelijk naar de winkel ben gerend. Check het interview hier.

Achter de reisschermen september

De afgelopen dagen (en ook vandaag) ben ik op ontdekkingstocht op Texel. Al jaren niet geweest, dus toen ik een uitnodiging vond om die kant op te komen, kon ik geen nee zeggen. En I love it. Kijk deze zeehond nou. Binnenkort meer!


En wat oktober me gaat brengen? Vooral heel veel vooruit werken, want in november ben ik bijna de hele maand op reis. Zo ga ik onder andere een surprise roadtrip maken met Srprs.me en ben ik heel benieuwd of mijn tweede ervaring net zo spannend is als mijn eerste trip!

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒