Op slechts 20 autominuten van Maastricht vind je een van de bekendere steden van Duitsland: Aken. Bekend om zijn Dom en de vele winkels, trekt deze stad jaarlijks veel toeristen die de hoogtepunten wel eens met eigen ogen willen bekijken. Laatst bracht ik voor het eerst een bezoek aan Aken. Is het een aanrader?

Heel eerlijk? Ik kan er kort over zijn: ik vond dat ene bezoekje meer dan genoeg. Ja, de Dom is inderdaad prachtig, de straatjes eromheen zijn ook echt wel heel schattig en winkels zijn er daadwerkelijk in overvloed, maar daar houdt het ook eigenlijk wel mee op. Het weer hielp niet echt mee, maar er was nergens ook maar iets van sfeer te bekennen. Zowel binnen als buiten.

Erg jammer, want van tevoren had ik juist gehoord dat het een onwijs leuke stad zou zijn, waar het vooral ’s avonds fantastisch is door de vele restaurants en de geweldige uitgaansplekken. Ik was na een paar uur toch echt uitgekeken, en heb het avondeten daar niet eens gered. Zeker wanneer je net in het dichtbij gelegen Maastricht hebt rondgelopen, weet je eigenlijk niet hoe snel je daar weer terug naartoe wil. En geloof mij, ik geef over het algemeen toch altijd liever de voorkeur aan het buitenland, dus dat zegt wat!

Ben jij er wel eens geweest? En hoe vond jij het?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’