Herinner je het je nog van vroeger? Dat je rende naar de winkel, al je fotorolletjes liet ontwikkelen, je de mooiste exemplaren uitzocht en één voor één plakte in een fotoboek? En dan de laatste (en leukste) stap: teksten schrijven bij de bijbehorende foto’s, zodat je nooit zou vergeten wat er precies gebeurde op dat moment. Al dat handmatige gedoe is (voor mij) al lang niet meer aan de orde, – ik doe alles digitaal en via m’n telefoon – maar nog steeds vind ik het leuk om bij te houden wat de herinnering op die plek was. Gelukkig kan dat met de gratis app Handwriter!

Met deze applicatie kun je namelijk heel makkelijk teksten kwijt op de foto’s die je gemaakt hebt met je telefoon. Je kunt kiezen uit verschillende lettertypes, zelf de grootte van de tekst aanpassen, zelf een kleur bepalen en ook nog eens een filter kiezen. Ben je klaar, dan kun je je creatie heel makkelijk delen via Twitter, Facebook en Instragram. Of je slaat ‘m gewoon alleen op op je telefoon, dat kan natuurlijk ook. De app is onwijs makkelijk in gebruik, en op deze manier geef je je foto’s net even dat beetje extra’s!

Kies uit je fotoalbum, of maak ter plekke een foto. Ook kun je kiezen uit een stylesheet, waar je een bestaande foto kunt ‘pimpen’ met je eigen tekst.

Schrijf je tekst en kies welk lettertype je wilt gebruiken.

Als je wilt kun je een filter over je foto heen gooien. Als ik eerlijk ben vind ik die van Instagram mooier (en natuurlijker), maar het kan je foto een leuk effect geven.

Een voorbeeld van het eindresultaat!

Enne, delen maar!

Alleen beschikbaar voor de iPhone.
€: gratis!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒