Wie eenmaal een keer is gaan backpacken, is daarna geheid hooked. Of je nu helemaal back to basic gaat en zo min mogelijk per dag uit wil geven (ik vroeger) of dat je juist wat meer luxe en privacy zoekt (ik nu), met je rugzak op pad gaan is fantastisch. Voor wie nog nooit op deze manier het vliegtuig is ingestapt of gewoon een nieuwe bestemming zoekt, is er nu een boek dat je gegarandeerd op je salontafel wilt hebben liggen: Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram. 

Nou is Roëll (eigenaar van We Are Travellers) een van mijn favoriete blogmaatjes. We zijn regelmatig samen op reis geweest, werken af en toe samen en bespreken op bijna dagelijkse basis bloglief en -leed. Je snapt dan ook: ik ben supertrots op haar en haar boek! Maar ook als ik haar niet persoonlijk zou kennen zou ik je Backpack Bestemmingen alsnog aanraden. En dit is waarom.

Backpack Bestemmingen

Waarom je Backpack Bestemmingen wilt hebben:

De foto’s

Het maakt niet uit op welke pagina je het boek openslaat, je krijgt door alleen de foto’s al gelijk zin om weer weg te gaan. Van een toffe tempeldoorkijk in Myanmar en het geweldige uitzicht in het Vietnamese Halong Bay in tot aan een prachtig palmboomkiekje op de Seychellen en een foto die het Mexicaanse leven perfect weergeeft.

Backpack Bestemmingen

De bestemmingen

In totaal komen er 23 verschillende bestemmingen aan bod. In deze lijst staan de bekende backpackwalhalla’s die iedereen wel kent (denk Thailand en Vietnam), maar er zijn ook een aantal landen die je niet direct zou verwachten in het boek. Neem een IJsland bijvoorbeeld: niet direct het goedkoopste land, maar wel erg geschikt om zelf in rond te reizen. Er zijn genoeg hostels en guesthouses waar je voor een redelijk goed bedrag terecht kunt. Of wat dacht je van (gratis) wildkamperen? Maar er staat ook een Seychellen op de lijst, want hoewel deze bountybestemming een hele hoop dure hotels kent, kun je op een aantal eilanden prima terecht in Airbnb’s, goedkope restaurants en kun je jezelf verplaatsen per fiets, ferry of bus. Ik heb in ieder geval weer een paar nieuwe landen op m’n wishlist kunnen zetten.

Backpack Bestemmingen

Dit zijn alle landen (op alfabetische volgorde, niet van het boek):

Amerika
Australië
Brazilië
Canada
Colombia
Costa Rica
Cuba
Indonesië
IJsland
Japan
Maleisië
Marokko
Mexico
Myanmar
Nepal
Peru
Portugal
Seychellen
Sri Lanka
Taiwan
Thailand
Vietnam
Zuid-Afrika

Elk hoofdstuk over een specifiek land begint met een handig kader waarin je in een oogopslag ziet hoe lang je ergens de tijd nodig hebt, hoe je je er verplaatst, hoe duur het er is, hoe je er komt, de beste reistijd, in welk type accommodatie je het beste slaapt en wat je sowieso gegeten moet hebben. Daarna begint het echte wegdromen: Roëll deelt de beste plekken om naartoe te gaan en wat er te zien is, aangevuld met wederom prachtige foto’s. Op deze manier wil je serieus overal wel heen.

Handige tips

Backpack Bestemmingen staat vol met praktische tips, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Denk aan een paklijst en dingen die je voor vertrek wilt weten. Om maar een voorbeeld te noemen: je bent echt niet de enige die de dag voor vertrek super zenuwachtig is en denkt: ‘waarom wilde ik dit in vredesnaam ook alweer?’. En je hoeft echt geen diehard party-animal te zijn om te kunnen packpacken. Er zijn hostels en hotels voor ieder type reiziger, dus je als je kiest wat bij jou past, kom je juist ook de mensen tegen die bij je passen.

Backpack Bestemmingen

Bespaartips

Een van mijn favoriete hoofdstukken, dat begrijp je. Op twee pagina’s deelt Roëll 11 bespaartips die ervoor zorgen dat je nooit te veel geld uitgeeft. Sommige ken je misschien al (zoals: vergelijk vliegtuigprijzen voor je een ticket koopt), over andere heb je waarschijnlijk nog nooit nagedacht. Zoals: bespaar op excursies door zelf een groep te vormen.

Ook licht Roëll gelijk aan het begin van het boek al uit welke bestemmingen het meest budgetproof zijn. Handig voor als je binnenkort een keer weg wilt, maar niet gelijk de hoofdprijs hoeft af te tikken. In deze landen kun je al met een paar tientjes per dag uitkomen:

• Colombia
• Indonesië
• Maleisië
• Marokko
• Myanmar
• Nepal
• Portugal
• Sri Lanka
• Thailand
• Vietnam

Backpack Bestemmingen

Backpack Bestemmingen is het ideale boek voor als je van reizen houdt (duh), voor niet al te veel geld weg wilt (altijd mooi mee genomen) en als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie (kom maar door). Al backpackend of niet. Want ook zonder rugtas kun je deze bestemmingen prima bezoeken.

Bacpack Bestemmingen kost €20,- en is onder andere te koop via Bol.com.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒