Bali onontdekte plekken

BALI: De onontdekte plekjes

Geef toe: eigenlijk is het allerleukste aan reizen mooie plekken zien waar je op dat moment als enige rondloopt. Veel pareltjes op aarde zijn inmiddels al ontdekt, en al helemaal op het toeristische Bali. Geluk was aan mijn zijde, want ik op drie prachtige locaties rondgelopen, zonder ook maar een toerist in de buurt. Welke dat zijn?

NUNGNUNG WATERVAL

De bekendste waterval op Bali is de Gitgit. En als iets bekend is op Bali, dan is het er dagelijks druk. Heel erg druk. Wat een verademing was het dan ook om de Nungnung waterval te zien! Je moet er 500 treden voor naar beneden lopen (en weer naar boven) en hij is iets kleiner dan de Gitgit, maar oh, wat is ‘ie mooi. Omgeven door een groene jungle en letterlijk niemand om je heen… Overweldigend!

De precieze locatie *klik*

BUKIT SARI SANGEH

Misschien nog wel bekender is het Monkey Forest in Ubud. Ook daar komen elke dag talloze toeristen op af om het bos en de apen te bekijken. Niet heel ver daar vandaan zit Bukit Sari Sangeh, waar je ook een apenpark met tempels vindt, maar dan zónder dat je over de kop wordt gelopen door andere vakantiegangers. Hier doen de apen dat zelf wel!

De precieze locatie *klik*

TAMAN MUMBUL

Dit is plekje is een paradijsje op zich. Een meertje en een tempel. Als ik het zo schrijf klinkt het niet heel bijzonder, maar gelukkig spreken de foto’s voor zich. Enne, je kunt hier (in gedeelte van het water) zwemmen!

De precieze locatie *klik*

Chantal

PRAKTISCHE TIPS

Fijne (en betaalbare) accommodaties in Bali:

Ik heb tijdens m’n verblijf op Bali in een aantal heel goedkope pareltjes geslapen! Ik deel ze graag met je:

1. Bije Suite Bisma, Ubud
2. Sal Secret Spot, Uluwatu
3. Cozy Wayan Sueta Bed & Breakfast, Abiansemal
4. The Bene, Kuta
5. FRII Bali Echo Beach, Changi

Zo boek je de goedkoopste vlucht naar Bali:

Er zijn heel veel mogelijkheden om richting Bali te vliegen: tegenwoordig zijn er meerdere rechtstreekse vluchten per dag, maar je kunt er ook voor kiezen om een overstap te maken. Dan ben je vaak goedkoper uit én kun je in sommige gevallen nog een extra bestemming bezoeken ook. Ik check het liefst via WTC.nl of Momondo.nl wat de goedkoopste optie is. Zo vloog ik via Parijs met AirFrance met een overstap van vijf uur. Niet superideaal, maar dat scheelde wel ruim 300 euro met een rechtstreekse vlucht.

ANDER LEESMATERIAAL:

12 thoughts on “BALI: De onontdekte plekjes

    1. Heel eerlijk? Die heb je niet echt op Bali… De parelwitte stranden (alles is donker zand) kennen ze vrijwel niet, daarvoor zul je naar de Gili eilanden moeten gaan! Maar daar ben je helaas niet de enige… Desalniettemin een prachtige bestemming!

  1. Ik ga zeker een scooter huren om deze locaties te bekijken. Ik ga twee maart naar Bali en verblijf er twee maanden. Dank je wel voor de info..

    1. Beste Thailand fans..

      Zit er aan te denken om zelf een langere tijd naar Thailand te gaan..tussen 1 en 6 maanden.. Ben er nooit eerder geweest…veel gezien van de wereld maar nooit Thailand terwijl ik daar al 30 geleden naar toe wilde..en nu is de tijd gekomen om daar eens verandering in te brengen ( mijn dochter is er al 3 x geweest en helemaal verknocht maar is meer een hopper en houd van stranden..) en ik wil niet meer de hele dag bakken die tijd heb ik gehad..nu ben ik wat info aan het vergaren zoals periode, locatie, huren of een hotel en zoek een combinatie van rust en bezienswaardigheden en geen massa toerisme….! maar ook niet helemaal in de Bush Bush want dat zal mij alleen ook weer snel gaan vervelen. Een must is een mooie locatie in een plaatselijke dorp waar ik het nodige op loopafstand, scooter of fiets kan afleggen..heeft Iemand hier ervaringen mee en waar moet ik rekening mee houden….? Hoor graag jullie ervaringen en tips. Gr Roberto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.