Indonesië

Bali tips: dit zijn de 3 leukste stadjes van het eiland (als je het mij vraagt)

Bali tips

Bali verveelt nooit. Ik ben er nu twee keer geweest, net weer weg, maar zou zo nog eens die kant op willen. Je hebt er alles: mooie natuur, veel strand, fantastisch eten en drinken én heel veel mooie plekken om te bezoeken. Ik heb al heel veel Bali tips gedeeld in het verleden, maar deze nog niet: dit zijn de leukste stadjes van Bali (als je het mij vraagt)!

1. Ubud

Mijn eerste keer Bali was in 2013. Toen was Ubud al behoorlijk toeristisch, maar nu was het – zelfs na de vulkaanuitbarsting – heel erg druk. Gelukkig nog steeds niet TE druk, maar Ubud is met niets meer te vergelijken van vroeger. Toen een kunstenaarsstadje, nu een mekka voor digital nomads, food fanaten en veel plekken om goed (kunst, kleding en souvenirs) te shoppen. Probeer als het even nog een beetje van de gebaande paden af te gaan, want er zijn gelukkig alternatieven voor bijvoorbeeld het drukbezochte Monkey Forest (zie ook dit artikel). Struin over de gezellige markt, woon een Kecak show bij en proef vooral al het lekkere eten en de fijne sfeer hier. Vlakbij liggen de rijstvelden van Tegallalang: ook weer een behoorlijke toeristentrekker, maar laat je je daar alsjeblieft niet door weerhouden!

Ook een leuke tip: ga mee op een fietstour! Deze dagexcursie start vanuit Ubud, waarna je de rijstvelden in gaat, dwars door kleine dorpjes fietst, op bezoek gaat bij locals en ook nog een lokale koffieplantage onveilig gaat maken. Je fietst overigens op een Fat E-bike. Bekijk de beschikbaarheid hier. 

Bali tips: Ubud


2. Seminyak

Ik ken veel mensen die het er vreselijk vinden, maar ik ben fan van Seminyak. Dit keer sliep ik er de hele week en ik heb er geen moment spijt van gehad. Seminyak ligt direct aan het strand, heb je na een week nog steeds niet helemaal gezien en heeft zoveel verborgen food pareltjes dat je er bijna eng van wordt. Het is er erg toeristisch, maar vooral populair bij Australiërs. De hoofdstraat (Jalan Kayu Aya) is een mengelmoes van barretjes, koffietentjes, restaurants en toffe boetiekjes, maar het zijn vooral de kleine doorgangetjes en parallel gelegen straatjes die je moet hebben!

Bali tips: Seminyak


3. Canggu

Helemaal je van het tegenwoordig. Vroeger was Canggu een boerendorp waar alleen wat surfers neerstreken, nu een walhalla voor digital nomads en mensen die net even wat meer rust zoeken dan wat het naastgelegen Seminyak te bieden heeft. Het is klein, maar ligt tussen de rijstvelden en voelt nog vrij authentiek aan. De hippe hotspots schieten er wel echt als paddenstoelen uit de grond, dus ik gok dat de sfeer in Canggu met een paar jaar net zo veranderd is als wat er in Ubud is gebeurd.

  • Lekker eten in Canggu: je hebt heel veel opties, maar ik vond Cloud 9 aan de rand van het centrum heel fantastisch. Oud Volkswagenbusje voor de deur, uitzicht op de rijstvelden en lekker eten. Ik kreeg er alles wat m’n hartje begeerde.
  • Goed maar goedkoop hotel in Canggu: Canggu Bona Kubu

Bali tips: Canggu

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 14 februari 2018.

author-sign
Related Tags:

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒