Je gaat op reis, maar je budget is helaas niet geheel ontoereikend. Dat is helemaal niet erg, want gelukkig zijn er genoeg manieren om tijdens je vrije dagen in het buitenland budgetverantwoord met je geld om te gaan, terwijl je wel optimaal kunt genieten! Lees verder voor 5 bespaartips voor op vakantie.

 

1. PINNEN

Wanneer je in een land bent met een andere valuta, dan is het aan te raden om zo min mogelijk te pinnen. Wanneer je je pas in de gleuf stopt en er geld uitpakt, dan kost het je al gauw een paar euro extra aan administratiekosten Ć©n aan wisselkoers. Pin ook weer niet te veel, want als je veel overhoudt en je gaat weer naar huis, dan krijg je er door de verrekte wisselkoers weer veel minder voor terug dan je er in eerste instantie voor hebt betaald.

2. AFDINGEN

Hoewel wij Nederlanders niet gauw in een winkel om een lagere prijs vragen, is het in het buitenland vaak niet meer dan normaal om er een kwart van de prijs af te kletsen. Afhankelijk van wat je wilt kopen, kun je al gauw tientallen euro’s besparen. Ben je niet zo’n ster in afdingen? Hier staan wat tips voor je op een rijtje.

3. MINIBAR

Officieel mag het natuurlijk niet, maar ja, wat niet weet, wat niet deert. Mocht je ’s avonds op je hotelkamer dorst krijgen en je bent te lui om naar de hotelbar te lopen (als deze er is), dan kun je best een blikje uit de minibar pakken. Om te voorkomen dat je een gigantische rekening krijgt, hoef je voor je uitcheckt alleen maar een soort gelijk blikje of flesje te kopen in de lokale supermarkt en die terug te zetten.

4. DOE BOODSCHAPPEN

Nog beter is om van tevoren al inkopen te doen. Dat hoeven niet alleen flesjes drinken of snacks te zijn, maar kunnen ook andere etenswaren zijn. Restaurantjes ontdekken is natuurlijk hartstikke leuk, maar waarom zou je niet een keer lokale producten in de supermarkt of op de markt doen en dat ’s avonds op het strand of in een park op te peuzelen? Wanneer je in een hotel zit moet je uiteraard goed opletten of je de producten meteen kunt opeten, maar als je in een appartement of studio verblijft, worden de mogelijkheden meteen een stuk groter.

5. HUURAUTO

Uiteraard is het op veel plekken best te doen om met het openbaar vervoer de omgeving te verkennen, maar wil je grote afstanden afleggen, dan kun je maar beter een huurauto huren. Informeer naar de weekprijs, deze blijkt in sommige gevallen goedkoper te zijn dan wanneer je de auto voor maar een paar dagen huurt. Neem uiteraard het goedkoopste en meest simpele model; met een beetje mazzel is deze al uitverhuurd en krijg je een gratis upgrade!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’