Superfijn die smartphones, maar wat gaan die batterijen toch altijd snel leeg. Zeker op reis, wanneer Google Maps en Spotify overuren draaien, moet je je geliefde accessoire extra vaak aan de lader leggen. Maar ja, een stopcontact is niet altijd voor handen. De oplossing: een externe oplader! Ik ging, in samenwerking met GSMoplader.nl, op zoek naar de beste powerbank en kwam thuis met drie heel betaalbare opties. 

Er zijn nogal wat soorten en maten in de powerbank industrie. De ene is zeker de andere niet, dus ik kan me zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig voor jou heb ik inmiddels het bos gevonden!

Ik selecteerde mijn beste powerbank(s) op de volgende drie criteria:

  • De oplader laadt m’n telefoon volledig op (liefst meerdere keren)
  • Is geschikt voor elk type smartphone
  • Past in je broekzak
  • Ik wil me niet scheel hoeven betalen als het niet nodig is

Deze drie pareltjes kwamen als beste uit de test:

1. Powerbank PowerStar DP633

De Powerbank Powerstar DP633 is mijn persoonlijke favoriet. Niet alleen heeft het een superfijn formaat, hij heeft ook nog eens een ingebouwde USB micro-USB-kabel. Zo vergeet je nooit je kabel en hoef je ‘m ook nooit uit de knoop te halen! Het LED-lampje geeft de huidige batterijstatus aan. Het apparaat werkt op zowel Windows als Macs, en laad je telefoon heel vaak op: de powerbank heeft een capaciteit van 9.000 mAh, wat betekent dat je telefoon (ik ga nu uit van een iPhone 6s) gemiddeld zo’n vier keer volledig opgeladen kan worden.

Prijs: €34,95
Capaciteit: 9.000 mAh

Beste powerbank: PowerStar DP633


2. Powerbank Powerstar A373

De nummer twee heeft een wat minder grote capaciteit, maar is daarom ook een flink stuk goedkoper. De Powerstar A373 biedt 6.000 mAh, wat goed is voor ongeveer drie keer volledig opladen van je telefoon. De oplader bevat een IC-beschermer: hiermee voorkom je automatisch dat je smartphone wordt overladen of over-ontladen, of dat er kortsluiting wordt gemaakt. Ook hier geven de LED-lampjes aan of je de powerbank zelf aan de lader moet leggen.

Prijs: €21,95
Capaciteit: 6.000 mAh

Beste powerbank: Powerstar A373


3. Powerbank Powerstar A371

De goedkoopste optie van de drie is de Powerstar A371, die net als de DP633 een ingebouwde kabel heeft. Fijn! De capaciteit van deze variant is 4.000 mAh, waarmee je je telefoon gemiddeld 1,5 tot twee keer kan opladen.
Prijs: €16,95
Capaciteit: 4.000 mAh
Beste powerbank: Powerstar A371

Welke is nou écht de beste powerbank?

Welke je nou moet nemen? Dat hangt er maar net vanaf hoe vaak je je telefoon op wilt laden. Voor mij zijn de interne kabel en de grote capaciteit bij de Powerstar DP633 flinke pluspunten. Maar als je echt helemaal prijstechnisch wil kijken, dan biedt de Powerstar A373 het meest waar voor je geld. Zo kost deze €0,36 per mAh, terwijl de DP633 en A371 €0,38 en €0,42 per mAh kosten.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒