Australië

Bezienswaardigheden Australië:

Australië is zo’n land waar je tientallen keren naartoe kunt gaan en vervolgens nog niet alles hebt gezien. Het is gigantisch, en heeft daardoor zó ontzettend veel te bieden: ga je voor de echte Outback in Alice Springs? Of ben je van plan om richting het Great Barrier Reef en Whitsundays te gaan? Of volg je mijn reisroute en ga je naar het zuid-oosten, zodat je in een keer heel veel bezienswaardigheden in Australië kunt zien? In dat geval kun je steden als Sydney en Melbourne meepakken, maar kun je ook heel makkelijk met een huurauto richting de Blue Mountains, Great Ocean Road, Philip Island én The Grampians.


Praktische info over Australië:

Hoe kom je in Australië?

  • Met het vliegtuig: dat is afhankelijk van waar je precies naartoe vliegt. Je bent minimaal 17 uur onderweg, maar als Sydney of Melbourne je bestemming is, dan zit je 21 uur in het vliegtuig. Ik vloog zelf eerst naar Bali en boekte vervolgens een low-cost vlucht naar Sydney, wat uiteindelijk een paar honderd euro op een rechtstreeks ticket scheelde.
    (tip: check WTIC.nl of Momondo.nl om te zien wat de goedkoopste vluchten zijn)

Beste reistijd Australië

  • Afhankelijk van naar welk gebied je afreist. Zo kun je het noorden het beste tussen mei en eind november bezoeken, het zuid-oosten tussen september en eind december en Tasmanië juist tussen november en eind april.

Heb je een visum nodig voor Australië?

  • Ja, maar als je er alleen op vakantie gaat (en dus niet gaat werken) kun je die gewoon gratis online aanvragen. Je hebt een eVisitor (subclass 651) visum nodig en kun je via deze link regelen. Hiermee mag je drie maanden in het land blijven. Het visum is 12 maanden geldig. Wil je de aanvraag toch liever uit handen geven? Dat kan voor €25,- bij Kesvisum.nl.

Heb je vaccinaties nodig in Australië?

  • Nee, er zijn voor dit land geen vaccinaties verplicht, al wordt een inenting tegen gele koorts wel aangeraden.

Valuta in Australië

  • In Australië betalen ze met Australische dollars. De wisselkoers: 1 AUD is ongeveer 65 cent en 1 euro is ongeveer 1,54 AUD.

Wereldstekker nodig in Australië?

  • Ja, ze gebruiken hier stekkers van het type I. Ik raad je om een universele wereldstekker aan te schaffen, zodat je ‘m in praktisch elk land kunt gebruiken. Een betaalbare variant vind je hier.

Bezochte plekken in Australië:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts over Australië:

National parks Australie

5 national parks in Australië die je echt wilt bezoeken

Als Sydney en Melbourne alleen niet genoeg redenen voor je zijn om naar dit land af te reizen, dan haalt de natuur je vast en zeker over. De national parks in Australië behoren tot de mooiste van de wereld en dat is niet voor niets: hoge bergen, uitgestrekte stranden, geweldige dieren en uitzichten waar je ‘u’ tegen zegt. Dit zijn de vijf tofste parken in het zuidoosten van het land.Lees verder →

Roadtrip Australie

Roadtrip Australië: in 21 dagen van Sydney naar Melbourne

Australië is misschien wel het tofste land is waar ik tot nu toe ben geweest. Eigenlijk kan ik ‘misschien’ wel weglaten, want ik ben er – nu ik er zo over nadenk – vrij zeker van. In drie weken tijd heb ik tijdens mijn roadtrip door Australië heel wat kilometers afgelegd, maar man, wat was het het waard! Deze route brengt je van Sydney naar Melbourne via de Great Ocean Road.

Goedkoop reizen in Australië

5 bespaartips om goedkoop te reizen in Australië

Dit is vast geen verrassing voor je: Australië is nou niet bepaald het meest budgetvriendelijke land op aarde. Allesbehalve zelfs. Maar door al die prachtige natuur en toffe steden is het wél een bestemming die je hoog op je lijstje wilt hebben staan. Echt helemaal op budget reizen gaat ‘m hier niet worden, maar met deze tips lukt het je wél om toch enigszins goedkoop te reizen in Australië.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road: 9 must stops

Het wordt een van de mooiste autoroutes ter wereld genoemd: de Great Ocean Road in het zuidoosten van Australië. Ik kan niet anders zeggen dat ook ik zwaar onder de indruk was! De weg brengt je langs prachtige uitzichtpunten, nog mooiere stranden en heel veel indrukwekkende rotspartijen. En deze stops wil je er zeker maken.

Melbourne bezienswaardigheden

17 gratis Melbourne bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn

Melbourne is geen stad met hele grote highlights. In ieder geval niet van het kaliber: moet ik gezien hebben, anders ben ik er eigenlijk niet geweest. Dat maakt de stad niet minder leuk, integendeel: het is er geweldig! Niet voor niets is de stad meermaals uitgeroepen tot ‘Most Liveable City’. En er is genoeg te zien en doen: deze 17 Melbourne bezienswaardigheden wil je gegarandeerd op je lijstje zetten. Het mooie is: ze zijn allemaal gratis te bezichtigen!Blue Mountains in Australië: tips voor een goede voorbereiding

Het is de eerste plek die ik bezocht toen ik aankwam in Australië en heeft er gelijk voor gezorgd dat ik volledig verknocht ben geraakt aan het land: de Blue Mountains! Zó mooi, waar je ook kijkt. Lees hier alles wat er te weten valt over deze gigantische natuurschoonheid. En anders zeggen de foto’s zelf al genoeg. Hier wil je heen!