België

Tips België:

Zo dichtbij en toch zo anders: België weet me keer op keer te verrassen met haar leuke steden, schattige dorpjes en prachtige natuur. De bezienswaardigheden van België bieden voor ieder wat wils. Van shopwalhalla Antwerpen en romantisch Brugge tot aan studentensteden Gent en Leuven. Of wat dacht je van de Belgische Ardennen? En heb je al eens van het spookstadje Doel gehoord?


Praktische info over België:

Hoe kom je in België?

  • Met de trein: van Amsterdam naar Antwerpen ben je, afhankelijk van welk type trein je kiest, tussen de 1 uur en 15 minuten en twee uur onderweg
    (tip: check zowel de website van NS International als die van NMBS International om te kijken waar je de goedkoopste treintickets kunt vinden. Dit wil namelijk wel eens verschillen!
  • Met de auto: van Utrecht naar Antwerpen is het zo’n 130 kilometer rijden

Beste reistijd België

  • De beste maanden om naar België af te reizen zijn mei t/m september.

Visum nodig voor België?

  • Nee. Je kunt gewoon met je ID-kaart of paspoort die kant op.

Heb je vaccinaties nodig voor België?

  • Nee, voor België zijn er geen inentingen verplicht.

Valuta in België

  • In België betalen ze gewoon met de euro.

Wereldstekker nodig in België?

  • Nee, je kunt hier gewoon je normale stekkers gebruiken.

Bezochte plekken in België:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts met tips over België:Must see: spookstad net over de grens in Doel, België

Bij een spookstad denk ik al gauw aan een plek ver weg. Tsjernobyl, Amerikaanse gehuchten in de middle of nowhere… Dat soort. Maar ook dichtbij vind je plaatsen die vroeger heel levendig waren, maar nu (bijna) geheel uitgestorven. Net over de grens, vlakbij Antwerpen, vind je het spookstadje Doel. Een bijzondere gewaarwording!

Bezienswaardigheden Brugge

Bezienswaardigheden Brugge: zien, doen en eten

Brugge wordt wel eens het Venetië van het noorden genoemd. Ergens snap ik dat wel: beide steden hebben de o zo bekende kanalen en vele historische gebouwen te bieden. Maar waar ik Venetië als heel erg toeristisch en bijna claustrofobisch ervoer, vond ik Brugge een verademing. Wat een leuk en uniek stadje! Zelfs bij heel erg bewolkt weer. En deze tips en bezienswaardigheden in Brugge moet je gedaan, geproefd en/of gezien hebben.

Bezienswaardigheden Leuven

Weekend weg? Ga de bezienswaardigheden van Leuven af!

Leuven is zo’n stad die ideaal is voor een kort weekend weg. Boek een overnachting en je hebt alle highlights van deze Belgische studentenstad in 1,5 á 2 dagen op je gemak kunnen zien. Het heeft prachtige gebouwen, fijne hotspots en een paar heerlijke plekjes om de rust op te zoeken. Wat mij het meest is bijgebleven? Het bijzondere verhaal dat me werd verteld tijdens een toevallige ontmoeting. Dat ene verhaal over die unieke traditie zorgde ervoor dat ik ineens met heel andere ogen naar Leuven ging kijken.Waarom je tenminste 1 keer in je leven Gent moet bezoeken

Stedentrip Gent

Gent is zo’n stad die heel snel een plekje in je hart krijgt. Een bestemming die je in nog geen 48 uur dat relaxte gevoel geeft dat Nederlandse steden vaak niet voor elkaar weten te poetsen. Afgelopen weekend was ik hier: ik at, liep, zat, danste en genoot.TIP: Solden in Antwerpen

Op m’n About-pagina staat het volgende: “Als je iets goedkoper kunt krijgen dan de originele prijs, doe het.” Je snapt dus waarschijnlijk wel dat ik een groot fan ben van de uitverkoop. En als je op dit moment ergens goed kunt shoppen voor weinig geld, dan is het wel in Antwerpen. De solden is namelijk weer begonnen!  ANDER LEESMATERIAAL:

bezienswaardigheden Antwerpen

Bezienswaardigheden Antwerpen: er is meer dan de Meir

Ga jij vooral naar Antwerpen om de winkels op de Meir onveilig te maken? You’re not alone! Maar eigenlijk is dat behoorlijk zonde; deze Vlaamse stad heeft zo veel meer te bieden dan alleen de grote ketens op de bekende winkelstraat. Loop de volgende keer een paar straten verder, en je komt geheid veel prachtige plekjes tegen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Antwerpen. ANDER LEESMATERIAAL: