Duitsland

Bezienswaardigheden Duitsland:

Duitsland is een land van uitersten: aan de ene kant heb je hippe steden als Berlijn en Hamburg, aan de andere kant biedt het ook veel authentieke (enigszins oubollige) dorpjes en prachtige natuur. Zet ook zeker Hannover en München op je lijstje, en ga eens een weekend de natuur in in de Vulkaaneifel (en bestuur zelf een zweefvliegtuig).


Praktische info over Duitsland:

Hoe kom je in Duitsland?

  • Met de auto: van Utrecht naar Keulen is het 1.500 kilometer rijden, ga je naar Berlijn dan bedraagt de afstand
  • Met de trein: vanuit Amersfoort zijn er directe treinen richting Berlijn (check NSInternational.nl voor de beste deals). Je bent bijna net zo snel in Duitsland als met de auto.
  • Met het vliegtuig: zou ik je niet per se aanraden, maar mocht je willen vliegen dan ben je naar Berlijn gedurende 1 uur in de lucht.

Beste reistijd Duitsland

  • Mei tot en met september

Visum nodig voor Duitsland?

  • Nee. Je kunt gewoon met je ID-kaart of paspoort die kant op.

Heb je vaccinaties nodig voor Duitsland?

  • Nee, voor Duitsland zijn er geen inentingen verplicht.

Valuta in Duitsland

  • In Duitsland betalen ze gewoon met de euro.

Wereldstekker nodig in Duitsland?

  • Nee, je kunt hier gewoon je normale stekkers gebruiken. De netspanning is 230 volt en de frequentie is 50 Hz.

Bezochte plekken in Duitsland:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts over Duitsland:

Bezienswaardigheden Hannover

Bezienswaardigheden Hannover: hip én historisch

Hannover is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je van plan bent een Duitse stedentrip te maken. Onterecht, want de stad is serieus leuk (en dichtbij)! Een beetje Berlijn meets Hamburg, heel veel groen en wanneer je er nog een typisch Duits sausje aan toevoegt krijg je de mix die deze stad zo uniek maakt. Historisch én hip: deze bezienswaardigheden in Hannover wil je absoluut op je lijstje zetten. 

Leuke Duitse steden

5 leuke Duitse steden waar je een keer naartoe wilt

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat geldt ook voor Duitsland! Want hoe tof al die tropische bestemmingen ook zijn, soms is het net zo fijn om even een weekendje weg te gaan en niet al te ver te hoeven reizen. Laten onze oosterburen zich daar nou perfect voor lenen: dit zijn vijf leuke Duitse steden waar je écht een keer naartoe wilt gaan!

Oktoberfest München tips

Oktoberfest München 2018: 12 tips van een doorgewinterde bezoeker

Nog heel even en het zuiden van Duitsland staat weer volledig in het teken van het jaarlijkse Oktoberfest in München! Of je nou wel of niet van bier houdt, eigenlijk moet je minstens een keer in je leven het grote terrein hebben bezocht. Want: wat een ervaring! Verwacht bier (joh), heel veel tenten, een hoop eetkraampjes en een ontelbaar aantal mensen. Met deze tips wordt het een geheid succes!

Berlijn in 2 uur

Berlijn in 2 uur: zo benut je je bezoek optimaal

Twee uur de tijd om Berlijn te bekijken? Dat is natuurlijk eigenlijk niet te doen. Maar ga je binnenkort voor je werk naar de Duitse hoofdstad, heb je weinig tijd om de stad in te gaan, maar wil je eigenlijk wel echt wat zien? Dan is deze wandelroute ideaal!

tips goedkope hotels in berlijn

8 tips voor goedkope hotels in Berlijn op toplocaties

Berlijn is zo’n stad waar je wel honderd keer naartoe kunt gaan zonder dat je het ooit zat wordt. Het is er – zeker vergeleken met Amsterdam – zó groot, er is zó veel te doen en misschien nog wel meer te zien. Inmiddels staat mijn teller op vijf keer en ik ben alweer aan het kijken wanneer ik mijn volgende bezoek kan plannen. Vandaag geef ik je 10 tips voor goedkope hotels in Berlijn die ook nog eens op hele fijne locaties liggen.

wat te doen in de eifel

Wat te doen in de Eifel als je nog géén 50+-er bent?

Het eerste wat in je op komt als je denkt aan de (Vulkaan)Eifel is waarschijnlijk niet: daar móét ik heen. Snap ik, dat dacht ik namelijk ook niet. Ik associeerde het vooral met oudere stellen in dezelfde fleecejassen en met een paar bergschoenen aan. En ja, die zijn er ook zeker, maar nu ik een bezoek heb gebracht aan deze regio weet ik: het is hier óók leuk voor jonge(re) mensen!

OUDERE BERICHTEN