Vietnam

Bezienswaardigheden Vietnam:

Of je nou in het noorden of het zuiden gaat beginnen, een ding is zeker: er staat je heel wat moois te wachten! Het aantal bezienswaardigheden in Vietnam is bijna eindeloos: van drukke metropolen als Hanoi en Ho Chi Minh City tot aan het gezellige Hoi An. Ga je liever op ontdekkingstocht in de natuur? Zet Tam Coc, Phong Nha en Halong Bay zeker op je lijstje! En mocht je het avontuur op willen zoeken, huur dan een scooter en rijd de beroemde Hai Van Pass.


Praktische info over Vietnam:

Hoe kom je in Vietnam?

  • Met het vliegtuig: dat is afhankelijk van waar je precies naartoe vliegt en met welke maatschappij. Je bent minimaal 14 uur onderweg en je moet een overstap maken, bijvoorbeeld in Taipei of Dubai. Je kunt onder meer met KLM, China Airlines en Emirates die kant op, maar check vooral je opties om te zien wat de goedkoopste mogelijkheid is voor je. Ik gebruik hier altijd WTC.nl en Momondo.nl voor!

Beste reistijd Vietnam

  • Het noorden en zuiden hebben een ander klimaat, maar de beste maanden om het land te bekijken zijn december, januari, februari, maart en april. Ga je alleen naar het noorden? Boek dan je ticket voor oktober, november en/of december. Indien je alleen richting het zuiden wilt, kies dan voor december, januari, februari, maart en april.

Heb je een visum nodig voor Vietnam?

  • Ja! Je kunt kiezen voor een visum voor 1 of 3 maanden en een single of multiple entry. Ik zou je aanraden om deze vooraf online te regelen. Geef het in dit geval vooral uit handen en regel het via een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zie ook deze blogpost over het regelen van je visum voor Vietnam.

Heb je vaccinaties nodig in Vietnam?

  • Nee, er zijn voor dit land geen vaccinaties verplicht, al wordt een inenting voor DTP en Hepatitis A wel aangeraden.

Valuta in Vietnam

  • In Vietnam betalen ze met Vietnamese dong. De wisselkoers: 10.000 VND is ongeveer 37 cent en 1 euro is ongeveer 26.000 VND.

Wereldstekker nodig in Vietnam?

  • Ja, ze gebruiken hier stekkers van het type A, C en D. Ik raad je om een universele wereldstekker aan te schaffen, zodat je ‘m in praktisch elk land kunt gebruiken. Een betaalbare variant vind je hier.

Bezochte plekken in Vietnam:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts over Vietnam:

Backpacken in Vietnam

Backpacken in Vietnam: reisroute van zuid naar noord

Backpacken in Vietnam is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten. Net als Thailand is ook Vietnam een ideaal land om mee te beginnen als je voor het eerst naar Azië gaat. Ik reisde in een maand van het zuiden naar het noorden, maar uiteraard kun je er ook voor kiezen om ‘m andersom te doen (zoals de meesten). Met deze reisroute kom je gegarandeerd langs de mooiste plekken van het land. Een ideale bestemming om te bezoeken tijdens onze wintermaanden!

Visum Vietnam aanvragen

Visum Vietnam aanvragen:
zo regel je ‘m makkelijk (& goedkoop)

Vietnam. Als je er eenmaal bent is het prachtig, maar voordat je daadwerkelijk écht voet aan land mag zetten, moet je wel het een en ander geregeld hebben. Een visum bijvoorbeeld. Klinkt tijdrovend, duur en vooral ingewikkeld. Kan het ook zeker zijn, maar als je deze tips opvolgt, is aanvragen van je visum voor Vietnam niet alleen snel gefixt, maar ook nog eens goed betaalbaar.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Dit verlaten waterpark in Hué, Vietnam wil je gezien hebben

In het midden van Vietnam, ongeveer 2,5 uur boven Hoi An, ligt Hué. Een stad dat weinig reden geeft om lang te verblijven, behalve dan dat er vlakbij een plek ligt dat je bizarste dromen weet te overtreffen. Dit verlaten waterpark is gigantisch, nooit open geweest en voelt enigszins spookachtig aan. Hồ Thuỷ Tiên is een echte must visit tijdens je reis door Vietnam!

Wat te doen in Hanoi

Wat te doen in Hanoi: sowieso deze 7 dingen!

Mocht je je reis door Vietnam beginnen in Hanoi, bereid je dan vast voor: deze stad is chaos! Maar wel op een fantastische manier. Omarm de cultuurschok en ga op avontuur in misschien wel de drukste hoofdstad die je ooit hebt gezien. Dan rest de vraag: wat te doen in Hanoi? Nou, dit! Ik garandeer je: je zult er geen spijt van krijgen.

Hoi An wat te doen

Wat te doen in Hoi An, de leukste stad van Vietnam?

Hoi An is by far de leukste stad van Vietnam. Zo, dan weet je dat vast! En je gaat het ongetwijfeld passeren wanneer je door dit land reist; de stad ligt namelijk precies in het midden. Verwacht knusse straatjes, ontelbaar veel lampions en bootjes (en toeristen, laten we eerlijk zijn), heerlijk eten en vooral een hoop gezelligheid. En dit zijn de leukste dingen die je in Hoi An kunt doen.Hai Van Pass: rijd de tofste route van Vietnam

De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt. Want als Top Gear het ‘een van de beste kustwegen ter wereld’ noemt, dan weet je dat ze een punt hebben. Lees hier alles over de Hai Van Pass!