Ik heb een hekel aan inpakken. Ik stel het altijd tot het laatste moment uit. Als ik eenmaal begin is alles wel snel in mijn tas of koffer gepropt, omdat ik inmiddels wel standaard lijsten heb gemaakt met dingen ik écht mee moet en vooral wil meenemen. Dit zijn de betaalbare producten waar ik echt niet zonder kan op reis.

1. ANTIBACTERIËLE ZEEP

Ik ben zo iemand die al-tijd haar handen moet wassen, wanneer en waar dan ook. Maar ja, in veel landen hang je boven een gat in de grond en is stromend water niet altijd even normaal als hier in Nederland. Vreselijk. Antibacteriële zeep is dan ook echt mijn redder in nood in dit soort situaties! Of het nou echt zo goed werkt als échte zeep? Geen idee, maar ik hou mezelf graag voor dat dat wel het geval is.

2. ALOË PURE GEL

Sinds kort – eigenlijk sinds mijn laatste trip naar Curaçao – ben ik hooked aan Aloë Vera-producten. Helemaal als je het hebt over de Aloë Pure Gel, een echt wondermiddel. Volgens de omschrijving werkt het voor bijna alles (exceem, droge handen en een onrustige huid bijv.), maar ook als aftersun werkt het top! Nog een fijne plus: er zitten alleen maar natuurlijke producten in!

Prijs: €2,85 per 50 ml

3. SARONG

Wat voor reis je ook gaat maken, een sarong of gewoon een hele grote katoenen sjaal zijn superhandig om mee te nemen. Ze kunnen fungeren als sjaal (joh), handdoek, zonbescherming voor op je hoofd, jurk/rok, kussen en waar allemaal nog meer niet voor. Superlicht en neemt heel weinig ruimte in.

Prijs: Voor een paar euro heb je er al een

4. ZAKDOEKEN

Aansluitend op dat toiletbezoek waar ik bij nummer 1 al over schreef: toiletpapier is vaak ook een luxe in het buitenland. Ik zorg dus altijd dat ik papieren zakdoeken mee heb, just in case. Ook handig op festivals trouwens, wanneer de Dixie’s niet helemaal de luxe van thuis blijken te hebben!

Prijs: Bijna gratis

 5. FRUITBISCUIT

De eerste dagen op reis pas ik altijd een beetje op met wat ik eet. Call me crazy, maar ik vind het fijn als ik dan iets van ’thuis’ bij me heb. Fruitbiscuits zijn mijn favoriet! Ook heel prettig als je een lange dag op pad bent in de jungle, woestijn of andere plek waar geen horecagelegenheid of andere mensen in de buurt zijn.

Prijs: Eigen merk producten zijn altijd goedkoop

6. MOBIELE OPLADER

Uiteraard neem ik altijd braaf al mijn opladers mee, maar soms heb je de pech dat er simpelweg geen stopcontact in de buurt is als je telefoon leeg is. De oplossing: een mobiele oplader waarbij al die ongein niet nodig is! Je steekt je kabeltje in het apparaat, en hoppa, hij laadt gewoon op. Vergeet ‘m alleen niet van tevoren op te laden, anders heb je er nog niets aan…

Prijs: Je hebt ze al voor €9,95

7. DROOGSHAMPOO

Dé uitvinding van de eeuw wat mij betreft! Op vakantie wordt mijn haar altijd heel snel vet, maar ik weiger het om mijn haar elke dag te wassen. Droogshampoo biedt uitkomst: je sprayt wat in je haar, laat het even intrekken en borstelt het vervolgens uit. Je kapsel ziet er weer als nieuw uit!

Prijs: Rond de €5,00

Welke producten neem jij áltijd mee op reis?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒