fbpx
bezienswaardigheden siena
bezienswaardigheden siena

Wishlist: Bezienswaardigheden Siena, Italië

Een paar jaar geleden reisde ik voor een paar dagen af naar Toscane. Ik bezocht grote trekpleisters als Florence, Pisa en Lucca, maar moest wegens tijdgebrek het mooie Siena overslaan. Balen, wat deze stad heeft veel moois te bieden!

Siena staat bekend om haar authentieke middeleeuwse uitstraling en overzichtelijkheid. Als je hier rondloopt waan je je echt even in het Italië van honderden jaren terug. Daarnaast maakt het eigenlijk niet uit waar je precies een hotel boekt, alles in de stad bevindt zich op loopafstand. Drie bezienswaardigheden op een rij:

PIAZZA DEL CAMPO

Bezienswaardigheden Siena

In het centrum van de stad ligt het Piazza del Campo. Op dit schelpvormige plein wordt twee keer per jaar de traditionele paardenrace (Palio) gehouden. Dit gebeurt al sinds 1287 en vormt twee keer per jaar de belangrijkste wedstrijd tussen de verschillende wijken van Siena. Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd op 2 Juli en 16 Augustus.

DUOMO DI SIENA

Bezienswaardigheden Siena

De kathedraal van Siena is ook een gebouw dat je zeker niet mag missen. Dit indrukwekkende gebouw komt uit de twaalfde eeuw en is een voorbeeld van de typische Gotische architectuur die je overal in Siena en de rest van Toscane tegenkomt. De binnenkant is nóg indrukwekkender, dus zorg er zeker voor dat je even naar binnen loopt. Tegenover de Duomo di Siena vind je het bijbehorende museum. Hier zijn allerlei kunstvoorwerpen te vinden uit de 13 eeuw waarvan de meesten speciaal gemaakt zijn voor de kathedraal.

PALAZZO PUBBLICO

Bezienswaardigheden Siena

Een ander belangrijk hoogtepunt is het Palazzo Pubblico (stadshuis). Het stadhuis is rond 1300 gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Daarnaast vindt je hier ook het Museo Civico waar verschillende Italiaanse kunstwerken te bewonderen zijn. De klokkentoren (Torre del Mangia) hoort ook bij dit gebouw. Als je geen hoogtevrees hebt, kun je deze via een smalle trap beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ben jij wel eens in Siena geweest? Is het een must see?

Beeld: Sxc, Tell-well, Delmangia

Delen?

.

Gratis ebook

4 Comments

 1. Ik zeg doen!
  Mocht ook deze plaats bekijken toen we deze zomer ook Toscane voor een week aandeden.
  Vanuit Montecani Thermen via de snel weg heen …en terug langs de route nationaal.

  Parkeren in Siëna kan bij/onder het voetbal stadion voor 7€ per dag.
  Als je de stad inloopt zie je op de hoek een klein souvenirs winkeltje, we hebben daar een Nederlandse gids/boekje gekocht over Siëna incl. een plattegrond.
  Altijd makkelijk om alle namen van de bezienswaardigheden weer eens in op te zoeken als je thuis bent.
  En…staat gezellig op de toilet al dat reis leesvoer.

  Ik koop dit soort gidsen als souvenir voor op

 2. Ik zeg doen!!!
  De moeite waard deze stad op de heuvel.
  Parkeren kan bij het voetbalstadion voor 7€ per dag.
  Je loopt hier vandaan linksom zo de stad in,koop voor 6€ een gidsboekje over Siëna incl. plattegrond bij een souvenirs winkel.
  Deze zijn bij thuis komst altijd handig om namen van bezienswaardigheden nog eens op te zoeken en je hebt foto’s van die dingen die je niet gezien hebt of niet heb mogen maken binnen.
  Altijd gezellig leuk reis leesvoer op de toilet en voor je gasten om vakantie ideeën op te doen!

  Dus Florence laten voor wat het is met zijn dure parkeer tarieven en boetes van 100€ per keer voor een gebied/straat te in rijden waar je niet komen mag.
  En lekker doorrijden naar Siëna en dan evt. niet via de tolweg terug…door het mooie Toscane,zijn kleine dorpjes en door de wijn en olijf boomgaardes.

  Als je de kans krijgt….zou ik het zeker doen Chantal!

  1. Nog een Tip…in de buurt van Siëna bevind zich voor de liefhebber een outlet winkel van Pradha. en het dorp Vinci….de geboorteplaats Leonardo da Vinci met in zijn geboortehuis het museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.