fbpx

BOEK: door & door Barcelona

‘Beleef de stad van binnenuit’. Als je de ondertitel van dit boek leest, dan verwacht je een hoop tips van de lokalen zelf. Plekjes die niet zo voor de hand liggen en pareltjes die je gewoonweg niet mag missen. En gelukkig vind je dat ook daadwerkelijk terug in het boek ‘door & door Barcelona’!

Vergeet de ‘standaard’ reisgidsen. Er is niets mis met handige en korte tips over waar je moet zijn, die zijn heel erg handig tijdens je reis. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik me ga inlezen, dan lees ik graag literatuur die er voor zorgen dat ik een beeld krijg van de stad, waar ik bijna de sfeer kan proeven. Vóór m’n reis wil ik geen gedetailleerde tips, ik wil dat gevoel weer voelen waarom ik überhaupt voor de plek in kwestie had gekozen. Het moet me inspireren.

(klik voor een vergroting)

 

‘door & door Barcelona’ past precies in dat plaatje. Het is een informatief reisboek, maar leest weg als een roman: de hoofdstukken doen je ook denken dat het ook daadwerkelijk zo is, met titels als ‘Catalaanse trots’ en ‘Stadse kinderen’. Elk hoofdstuk staat weer een ander thema (en deel) van de stad. Door de mooie sfeerbeschrijvingen heb je het idee dat je écht de stad al voor je ziet. En tja, daar helpen de prachtige foto’s ook een heel goed handje bij.

(klik voor een vergroting)

 

Ik zou dit boek vooral aanraden vóór je reis, maar de ‘Yellow Pages’ achteraan zijn juist weer heel handig voor tijdens je reis. Hier worden tips voor je reis an sich (openbaar vervoer, klimaat) gegeven, maar ook worden de belangrijkste hoogtepunten, zoals bezienswaardigheden en per hoofdstuk kort vermeld. Het zou handig zijn als je ze kon uitscheuren en los kon meenemen, maar ‘helaas’ moet je dit stukje literatuur in zijn geheel meenemen. Absoluut geen straf, maar misschien wel een beetje zonde van je bagagegewicht.

Begrijp me niet verkeerd: de 192 pagina’s zijn zeker de moeite waard om een kans te geven. Het concept is anders dan andere reisboeken, maar vooral handig om je in te lezen en om alvast sfeer te proeven. De 30 pagina’s aan daadwerkelijke tips zijn misschien iets te mager voor wanneer je daadwerkelijk ook op stedentrip bent. Maar daar zijn natuurlijk al heel veel andere boeken voor.

Sarah Breimer – door & door Barcelona
Prijs: €18,95
ISBN: 9789021553894

PS: Er bestaan ook al een Milaan en Parijs versie van deze reeks!

Delen?

.

Gratis ebook

One Comment

  1. Ahh, mijn stad <3 ben altijd wel benieuwd wat er dan in staat want ik heb er gewoond, maar vind het dan zonde om daar mijn geld aan uit te geven omdat ik het al op m'n duimpie ken :')

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.