Ik ben een hopeloos geval. Mijn travel wishlist wordt namelijk met de dag langer. Zie ik een mooi reisshot op tv, dan roep ik Ć”ltijd: daar wil ik heen en dat wil doen! Het liefst zou ik de hele wereld over reizen, maar ja, het geld groeit Ā nog steeds niet op m’n rug. En ik heb ook geen geldboom op m’n balkon staan. Dus dan zit er maar een ding op: keuzes maken! Welke tien dingen en plekken wil ik Ć©cht nog doen en zien?Ā 

1. HELIKOPTERVLUCHT MAKEN – BESTEMMING X

Waar maakt me eigenlijk niet uit, maar wat zou ik toch graag een helikoptervlucht willen maken. Volgens mij geeft dat zĆ³’n gevoel van vrijheid en moet het zĆ³ bijzonder zijn om een gebied vanuit de lucht mee te maken. Want!

2. BALLONVAART MAKEN – CAPPADOCIƋ

Al jarenlang staat CappadociĆ« op mijn wishlist, wat moet het hier prachtig zijn… En sinds ik een televisieprogramma zag waarin ze een ballonvaart maakten over een deel van het gebied, ben ik verkocht. Dit mĆ³Ć©t ik een keer gedaan hebben!

3. PARAGLIDEN – BESTEMMING X

Ik heb iets met ‘in de lucht zijn’. Nadat ik mijn eerste parachutsprong maakte op Texel, raakte ik verknocht aan de adrenaline die dat teweeg brengt. Een vrije val van een halve minuut en vervolgens een paar minuten genieten van het daadwerkelijke uitzicht. Ik wil meer! En toen hoorde ik hoe cool paragliden moet zijn; dat wil ik ook!

4. CRUISE MAKEN – CARRIBBEAN

Als je het me een tijdje terug had gevraagd, dan had ik je geantwoord dat dit niets voor mij zou zijn. Maar nu ik steeds meer lees en zie over cruisen, ben ik toch wel heel erg nieuwsgierig geworden. Slapen, eten, zwemmen, feesten op een groot schip en vervolgens ook nog eens de mooiste plekken aan wal bekijken. Tsja, en als ik dan toch mag kiezen, doe me dan maar een cruise in de Carribbean!

5. CARNAVAL VIEREN – BRAZILIƋ

Sinds ik het carnaval op CuraƧao heb meegemaakt, ben ik hooked. Wat is dit een leuk event! Maar wat er op CuraƧao gebeurt, valt eigenlijk in het niet bij de feestelijkheden in BraziliĆ«… Hoe gaaf moet het zijn om eens carnaval in Rio te vieren?

6. MACHU PICCHU BEKLIMMEN – PERU

Ik ben dus nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Eigenlijk staat alles daar nog op mijn verlanglijst, maar mijn allergrootste wens is toch wel om de Machu Picchu te beklimmen en vooral te aanschouwen. Een brok geschiedenis Ā dat je gezien mĆ³Ć©t hebben.

7. HET NOORDERLICHT ZIEN – BESTEMMING X

Tot nu toe heb ik ‘m steeds op het nippertje gemist in Fins Lapland en Noorwegen. Ik heb het wel een soort van aanschouwd vanuit het vliegtuig, maar dat vind ik eigenlijk niet tellen. Een collega van mij heeft het begin dit jaar wĆ©l gezien en die kon er niet over ophouden: het was te magisch voor woorden. Fingers crossed dat ik dit ook gauw mag afvinken!

8. LEREN SURFEN – HAWAII

Nadat ik de film Blue Crush heb gezien (don’t judge), wist ik het zeker: ik moet naar Hawaii en ik moet daar leren surfen! Dat golfsurfen is al jaren een droom van mij, maar aangezien ik niet echt in de buurt van de zee woon, komt het er maar steeds niet van. Het lijkt mĆ© zo gaaf om te kunnen, en waar kun je dat beter leren dan dƔƔr?

9. OP REIS MET EEN CAMPER – AUSTRALIƋ & NIEUW-ZEELAND

Ik zie het al voor me: urenlang rijdend in een zilveren camper door de binnenlanden van Australiƫ en Nieuw-Zeeland. De weg voor mezelf en wel zien waar ik eindig. Een nog steeds heel grote droom, waarvan ik hoop dat ik ooit de tijd ga vrijmaken om deze reis daadwerkelijk uit te voeren.

10. LOPEN OVER DE CHINESE MUUR – CHINA

Vriendlief is er al eens geweest, en elke keer als ik zijn foto’s zie, denk ik: ik wil ook. Wat een immens bouwwerk is dit! Voor mij is dit dĆ© reden om eens naar China af te reizen; dat geeft me gelijk een hele goede reden om de rest van dit bizarre land te ontdekken.

Wat staat er nog op jouw reisbucket list?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’