Ongelooflijk, het jaar is gewoon alweer voorbij. Een jaar dat voorbij vloog. Een jaar met een paar downs, maar vooral veel ups. Zeker op reisgebied! Want toen ik mijn digitale agenda eens doorbladerde, besefte ik me dat ik in 2014 gewoon iedere maand over de grens ben geweest. Life is good.

JANUARI

Oostenrijk: In januari was ik voor mijn werk twee dagen in het knusse KitzbĆ¼hel: zo ongeveer de duurste wintersportbestemming van Oostenrijk. In dit kleine dorpje vind je uiteraardĀ een aantal outdoorwinkels, maar die worden over ruled door de stores van Louis Vuitton en vrienden.

FEBRUARI

Portugal: In februari mocht ik een roadtrip maken door de gigantische regio Alentejo in Portugal. Wat een mooi gebied! Geweldige kustlijn, prachtige natuur en heel veel historische dorpjes. Het mooie hier is dat het – in vergelijking met de Algarve – nog totaal niet toeristisch is en ook nog eens erg dunbevolkt. Je kunt er letterlijk uren rijden en bijna niemand tegenkomen.

MAART

Oostenrijk: Deze maand vertoefde ik een paar dagen in Wenen. We kennen het natuurlijk allemaal van het historische Sissi-verhaal en de bijbehorende gebouwen, maar deze stad heeft ook heel veel moderne hotspots te bieden.

APRIL

Ierland: Wat stond deze stad toch hoog aan mijn wensenlijst en wat ben ik blij dat ik ‘m kon afstrepen. Dublin. Een compacte stad met een indrukwekkende geschiedenis en veel gezelligheid. Ɖn de perfecte uitvalsbasis om (een deel van) de rest van Ierland te ontdekken.

MEI

Noorwegen: Met vriendlief vloog ik in mei voor een paar dagen naar het Noorse Oslo. Wat een bijzondere stad: ik vind het zo mooi om te zien hoe deze mensen midden in de stad wonen, maar elk moment aangrijpen om in hun vrije tijd in de natuur door te brengen. Bijzondere combinatie.

Frankrijk: Ook ging ik een dagje op neer naar Lille! Net over de grens met Belgiƫ en dus qua afstand prima te doen. En de stad zelf? Die is ook erg leuk!

JUNI

Frankrijk: Mijn vriend werd dit jaar 30 en wilde heel graag voor z’n verjaardag weer eens naar Disneyland Paris. Zo gezegd, zo gedaan en dus liepen we drie dagen rond in dit geweldige park.

JULI

Duitsland, ItaliĆ«, KroatiĆ«, Oostenrijk: Deze maand begon dan eindelijk mijn kampeeravontuur. Ik maakte een roadtrip door Europa, waarbij we elke avond zouden slapen in een… tent. Jaren niet gedaan en inmiddels ben ik zo gewend aan hotels, dat ik het toch best spannend vond. Ging ik dit echt leuk vinden? Je leest het hier! En de route die we uiteindelijk gereden hadden? Die vind je hier.

AUGUSTUS

BelgiĆ«: Anderhalve dag Brussel lijkt toch echt te kort te zijn om deze stad echt goed te ontdekken. Maar de eerste indruk was heel goed en smaakt naar meer. Een ding is zeker: I’ll be back in 2015!

SEPTEMBER

Finland: Nog zo’n bucket list bestemming die ik af mocht strepen. Lapland! Ik had altijd gedacht dat ik hier midden in de winter zou rondstruinen, maar met de zomermaanden is ook echt helemaal niets mis. En man, wat kun je er lekker eten.

Noorwegen: Wat is dit toch een prachtig land. Zo kom je er nooit, en zo ben je er in een half jaar tijd twee keer. Ik reisde af naar ƅlesund en de omringende fjorden. Echt, wat is het hier onbeschrijflijk mooi.

OKTOBER

Duitsland: Hamburg is zo’n stad die je geweldig vindt of juist helemaal niet. Feit is sowiesoĀ dat het een heel bijzondere bestemming is, waarĀ je je geen moment hoeft te vervelen.

Noorwegen: Voor m’n werk reisde ik gewoon nĆ³g een keer af naar de Noorse fjorden. Dit keer vergezelde ik een televisieploeg die er wilde draaien voor het programma ‘De Volgende Stap’. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk het hier!

NOVEMBER

IJsland: Over mooie landen gesproken. IJsland hoort ook echt op die lijst thuis. Ik was er slechts 2,5 dag, maar ik denk dat ik wel redelijk goed bewezen heb hoeveel je in 60 uur kunt zien. Een aanrader!

DECEMBER

Kaapverdiƫ: begin december (nou ja, eigenlijk eind november) reisde ik af voor een weekje all inclusive op Sal, Kaapverdiƫ. Acht dagen lang nietsdoen, relaxen en vooral gewoon heerlijk genieten van de zon terwijl het hier rotweer is.

Echt hoor, wat een jaar. Wat een prachtig reisjaar.Ā 

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’