Sinterklaas is inmiddels weer het land uit, maar voor we het weten staat de kerstman alweer voor de deur met de volgende lading cadeaus. Inspiratie nodig voor je eigen verlanglijstje of weet je even niet wat je iemand anders moet geven? Misschien is dit wat!

Een wereldkaart?
Ja, een wereldkaart. Maar het is niet zomaar een map die je ophangt en vervolgens nooit meer écht bekijkt. Dit is een kaart die je kunt personaliseren, zodat het jouw eigen, persoonlijke, overzicht is die je aan iedereen kunt laten zien.

Eh, hoe werkt dat dan?
In principe krijg je een simpele kaart toegestuurd in een koker. So far, niets bijzonders. Maar wat blijkt, de kaart is bedrukt met een een soort gouden folie. Dat is niet voor niets, want je kunt dankzij deze opdruk precies aangeven naar welke bestemmingen je allemaal al bent geweest.  Het enige wat je ervoor nodig hebt is een harde ondergrond en een simpel muntje, waarmee je de landen kunt ‘open’ krassen. Het is net een ouderwetse kraskaart, waarbij je geld of andere prijzen kunt winnen. Helaas is dat laatste in dit geval niet zo, maar wat je er wel voor terugkrijgt is een duidelijk en mooi, kleurrijk overzicht van wat je al wel hebt gezien, en wat nog niet.

LEES OOK:  5x originele kerstcadeaus voor reizigers

Het filmpje hieronder laat nog eens goed zien wat nou precies de bedoeling is:

Wat zijn de afmetingen?
83 x 59 cm

Wat kost dat?
Hier kun je de Scratch My Map voor €28,95 bestellen.

Inspiratiebron: Arrivals & Departures

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒