TijdensĀ mijn drie weken Cambodja heb ik vooral in hostels geslapen. Van die accommodaties die prima bedden hebben en een hoop gezelligheid, maar die zo inwisselbaar zouden zijn voor vrijwel elke andere slaapplek. Maar om de afwisseling er een beetje in te houden wil je soms wel eens iets anders. En dus sliep ik voor het eerst in m’n leven in een boomhut. Aanrader!

Samon’s Village ligt net buiten het knusse stadje Kampot, direct aan de rivier. Zodra je de poort passeert heb je het gevoel dat je in een jungle bent beland. Heel veel palmbomen, nog meer planten en een aantal verscholen boomhutten. Vanaf het moment dat ik hier voet neerzet voelt het aan alsof ik in een totaal andere wereld terecht kom. Even geen heisa, gewoon relaxen midden in de natuur en op een unieke plek.

Slapen in een boomhut in Cambodja

En dat chillen is niet zo moeilijk. Aan de rivier heeft de eigenaar (Samon) een lounge gebouwd met hangmatten, fijne stoelen en relaxte banken. Er staat altijd muziek aan, maar net niet te hard en precies de juiste sfeer voor deze plek. Overdag is het er rustig, en vind je er alleen mensen die genieten van de rust en gewoon een boek lezen. ’s Avonds is het nog steeds niet druk (want zoveel boomhutten zijn er simpelweg niet), maar is er net iets meer levendigheid te vinden.

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Mijn boomhut kan bijna niet simpeler, maar dat was nou juist de charme. Ik moet een houten trap opklimmen om bij mijn voordeur te raken. Eenmaal binnen zie ik alleen een houten bed met klamboe, een tafeltje en een kastje, en hangt er een ventilator. Ik moet oppassen dat ik niets laat vallen, want het valt zo door de gaten in de vloer naar beneden (het is me meerdere keren gebeurd met m’n sleutels, maar ik ben dan ook gewoon erg onhandig). Er zijn geen ramen, alleen wat lappen stof om overdag de zon tegen te houden en ’s nachts het ongedierte (iets waar ik niet helemaal rekening mee had gehouden, PANIEK!). Simpel, maar meer heb je toch ook eigenlijk niet nodig?

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Slapen in een boomhut in Cambodja

Naar het toilet en douchen doe ik in een van de twee gezamenlijke badhokjes (al kun je ook boomhutten boeken met een eigen badkamer). Het voelt bijna als kamperen. Helemaal niet erg, behalve dat ik ’s nachts regelmatig een toiletbezoekje moet houden en dat is nou eenmaal niet ideaal als je telkens de trap op en af moet. Maar dat is dan ook het enige nadeel. Als je de insecten niet meerekent, want die zijn midden in de ‘jungle’ helaas toch echt wat lastiger buiten te houden.

WƔt een fijne plek!

Ook boeken? Ik betaalde ā‚¬10,- per nacht voor een tweepersoonshut op palen en met een gedeelde badkamer.

Beelden: eigen materiaal &Ā Samonvillagekampot

Zou een verblijf hier iets voor jou zijn?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’