fbpx
Curacao tips local
Curacao tips local

Curaçao: 3 tips van een local

Er is niets mis mee om naar de plekjes te gaan die in je reisgids zijn vermeld. Ze staan er immers niet voor niets in; vaak zijn het onwijs goede aanraders! Maar de kans is groot dat je er vooral veel andere toeristen tegenkomt. Nog leuker is het om juist die dingen te ondernemen waar je (bijna) alleen maar locals tegenkomt. Lina (36) is geboren en getogen op Curaçao en gaf een paar van haar pareltjes prijs.

Ik ken Lina inmiddels al bijna drie jaar. Toen ik in 2011 mijn afstudeeronderzoek op het eiland verrichtte, was zij een van mijn respondenten. Maar het bleef niet bij een interview. We spraken vaker af, gingen zelfs naar Bonaire samen. Eenmaal terug op Curaçao MOEST ik haar weer even zien, al was het maar voor een paar uurtjes. En zo het geschiedde, alsof we elkaar gisteren nog hadden gesproken zaten we samen op een terrasje met haar favoriete drankje (awa di lamunchi) en mijn favoriete snack (bitterballen). Uiteraard vroeg ik haar naar favoriete tips:

DOEN

“Ik vind heerlijk om gewoon te wandelen. Zo heb je tussen Jan Thiel en het Sea Aquarium een prachtig stuk dwars door de mooie natuur. Een rondje om de Sint Jorisbaai is ook een aanrader! Ook hike ik elke bijna elke week met een wandelgroep, de ‘Hbike Outdoor Curaçao‘. Elke dinsdag en donderdag lopen we om 18.00 uur ‘s avonds 1,5 uur lang over het eiland. De beginlocatie is elke week anders. Er doen vooral locals mee, maar soms melden toeristen zich ook aan. Het kost ANG 2,50, omgerekend ongeveer €1,-, en je kunt je aanmelden via hun Facebook-pagina.”

Sint Jorisbaai

.

ZIEN

“Het is heel cliché, maar mijn favoriete plek op het eiland is de handelskade. Ik woon in het oosten van het eiland, werk full-time en kom hier dus niet zo vaak. Ik vind het heerlijk om op een terrasje langs het water te gaan zitten en naar de passerende schepen te kijken.”

De handelskade

.

ETEN

“Er zijn ontzettend veel goede restaurants op Curaçao. Een van mijn favorieten is ‘Equus‘, een plek dat alleen op vrijdag open is. Het is wel wat lastig te vinden: Equus zit in zijweg van de Caracasbaai, ter hoogte van de Caribbean Cargo. Het restaurant is gelegen op een ranch, dat nog steeds in gebruik is. De vroegere paardenstallen zijn omgetoverd tot een restaurant met houten tafels, stoelen en tonnen. Ze hebben geen menu, je eet gewoon wat er op dat moment bereid wordt door degene die achter de barbecue staat! Dat zijn over het algemeen spiesen met kip of rund. Heerlijk en zo leuk!”

Meer informatie over Curaçao vind je hier: Bezoekcuracao.com

PRAKTISCHE INFO

  • De goedkoopste vliegtickets vind je via Momondo.nl of boek je simpel bij TUI.nl;
  • Op zoek naar een accommodatie die waar voor je geld biedt? Verblijf in Livingstone Jan Thiel;
  • Of, als je liever in Willemstad zelf wil verblijven: Besundi Apartments Curacao;
  • Makkelijk en betaalbaar een pakketreis boeken, doe je makkelijk via TUI.nl;
  • Op Curacao heb je wel echt een huurauto nodig; regel deze veilig via Sunnycars

.

Delen?

.

Gratis ebook

8 Comments

  1. Leuk Chantal, ben daar toevallig ook geweest bij Equus, zit daar nu vlakbij bij een andere vriendin waar ik nu verblijf;) Dat stuk natuur daartussen is ook mooi idd, leuk om te lezen dat zij dat nou net aanraadt;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.