Er is niets mis mee om naar de plekjes te gaan die in je reisgids zijn vermeld. Ze staan er immers niet voor niets in; vaak zijn het onwijs goede aanraders! Maar de kans is groot dat je er vooral veel andere toeristen tegenkomt. Nog leuker is het om juist die dingen te ondernemen waar je (bijna) alleen maar locals tegenkomt. Lina is geboren en getogen op Curaçao en gaf een paar van haar pareltjes prijs.

Ik ken Lina inmiddels al flink wat jaar. Toen ik in 2011 mijn afstudeeronderzoek op het eiland verrichtte, was zij een van mijn respondenten. Maar het bleef niet bij een interview. We spraken vaker af, gingen zelfs naar Bonaire samen. Eenmaal terug op Curaçao MOEST ik haar weer even zien, al was het maar voor een paar uurtjes. En zo het geschiedde, alsof we elkaar gisteren nog hadden gesproken zaten we samen op een terrasje met haar favoriete drankje (awa di lamunchi) en mijn favoriete snack (bitterballen). Uiteraard vroeg ik haar naar favoriete tips:

DOEN

“Ik vind heerlijk om gewoon te wandelen. Zo heb je tussen Jan Thiel en het Sea Aquarium een prachtig stuk dwars door de mooie natuur. Een rondje om de Sint Jorisbaai is ook een aanrader! Ook hike ik elke bijna elke week met een wandelgroep, de ‘Hbike Outdoor Curaçao‘. Elke dinsdag en donderdag lopen we om 18.00 uur ’s avonds 1,5 uur lang over het eiland. De beginlocatie is elke week anders. Er doen vooral locals mee, maar soms melden toeristen zich ook aan. Het kost ANG 2,50, omgerekend ongeveer €1,-, en je kunt je aanmelden via hun Facebook-pagina.”

ZIEN

“Het is heel cliché, maar mijn favoriete plek op het eiland is de handelskade. Ik woon in het oosten van het eiland, werk full-time en kom hier dus niet zo vaak. Ik vind het heerlijk om op een terrasje langs het water te gaan zitten en naar de passerende schepen te kijken.”

ETEN

“Er zijn ontzettend veel goede restaurants op Curaçao. Een van mijn favorieten is ‘Equus‘, een plek dat alleen op vrijdag open is. Het is wel wat lastig te vinden: Equus zit in zijweg van de Caracasbaai, ter hoogte van de Caribbean Cargo. Het restaurant is gelegen op een ranch, dat nog steeds in gebruik is. De vroegere paardenstallen zijn omgetoverd tot een restaurant met houten tafels, stoelen en tonnen. Ze hebben geen menu, je eet gewoon wat er op dat moment bereid wordt door degene die achter de barbecue staat! Dat zijn over het algemeen spiesen met kip of rund. Heerlijk en zo leuk!”

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒