Vorig jaar deed ik het ook: een overzicht maken van de reizen van afgelopen jaar. En aangezien ik dit jaar ook een hoop fijne prachtreizen heb mogen maken, ga ik het trucje gewoon nog een keer doen! Dit waren mijn trips in 2013. 

FEBRUARI

Londen

Begin februari ging ik met m’n bestie een weekend naar Londen. Het was koud, nat en guur, maar oh, wat was het leuk! Lopen langs de bekende highlights, shoppen bij Camden Market en heerlijk goedkoop schransen in China Town. Wel een kleine domper dat we op de terugweg onze vlucht misten en noodgedwongen een nachtje in een hotel bij het vliegveld moesten slapen. Maar ach, zoals met alle goede verhalen konden we er toen en zeker daarna eigenlijk wel heel hard om lachen.

Belgische Ardennen

Mijn broer werd dit jaar 30 en als verrassing hadden m’n schoonzus en ik een weekendje weg naar de Ardennen geregeld. We sliepen met het hele gezin in een prachtig huisje bovenop een heuvel, genoten van de jacuzzi in de tuin, liepen vol verbazing rond in de Grotten van Han en hadden stiekem de grootste lol toen we een sneeuwpop maakten en aan het sleeën waren.

MAART

Antwerpen

Wat hou ik toch van deze stad. Voor mijn werk organiseerde ik voor de tweede keer een persreis naar Antwerpen, en dankzij de gezellige groep konden we weer heerlijk genieten van de mooie plekjes, het lekkerste eten en de fijnste bedden.

APRIL

Valkenburg, Maastricht en Aken

Mijn vriend zou vanaf half mei weer voor 7 weken in het buitenland zitten voor z’n werk, en dus besloten we nog even samen weg te gaan voor het zover was. We boekten een hotelletje in Valkenburg, pakten ons moment en gingen de rodelbaan talloze keren af en bezochten ook nog Maastricht en Aken.

MEI

Newcastle

Via m’n werk kon ik voor een prikkie een minicruise naar Newcastle boeken. Een stad die me mateloos intrigeerde door de geschiedenis, eh… Geordie Shore. Uiteindelijk had ik maar iets meer dan een halve dag de tijd om deze plek te ontdekken, maar dat bleek genoeg te zijn om de bezienswaardigheden (van buiten) te spotten en ook nog even te winkelen. Aanrader!

JULI EN AUGUSTUS

Singapore, Java en Bali

Omdat vriendlief zeven weken in Azië moest spenderen voor z’n werk, leek het ons allebei de uitgelezen kans om daarna samen verder te gaan reizen door dit werelddeel. Na al die tijd zagen we elkaar weer op het vliegveld van Singapore en een dag later vlogen we door naar Java. Tijdens de ramadan is dit eiland niet echt een aanrader (alles is dicht), dus een week later zaten we weer in het vliegtuig om ons geluk te beproeven op Bali. Missie meer dan geslaagd! We bleven daar uiteindelijk 2,5 week en eindigden onze reis met een paar dagen Singapore. Wat een trip!

SEPTEMBER

Antwerpen

Waarom een keer naar Antwerpen gaan als het ook twee keer kan?

NOVEMBER

Curaçao

Deze reis is vast niemand echt ontgaan, als je m’n blog en me op social media een beetje volgt. Eind november ging ik samen met vier andere bloggers een week naar Curaçao. Ik kan er inmiddels boeken over vol schrijven, maar ik raad je gewoon aan om mijn blogposts te lezen!

DECEMBER

Keulen

Normaal ben ik niet zo van de kerstmarkten, maar ik wilde Keulen toch een kans geven. Ik ging met de trein een dagje op en neer om de Heiβe Shokolade te proeven en om de rest van de stad weer eens met eigen ogen te bekijken.

Voor 2014 staan er nog niet echt concrete plannen in de agenda, maar ik hoop toch echt dat ik volgend jaar ein-de-lijk eens rond kan lopen in New York. Kom maar op!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒