Dinsdag Dilemmadag #12

Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Nooit meer warm douchen of altijd je behoefte doen boven een gat in de grond?

Ok, dit is duidelijk een gevalletje: beiden liever gewoon niet. Ik vind warm douchen een van de fijnste dingen om te doen en ik kan een schoon toilet ook erg waarderen. Daarnaast háát ik het om te moeten hurken om te kunnen plassen. Op de een of andere manier val ik altijd (bijna) om of gaat het niet helemaal goed qua richten. Echt top als je op slippers rondloopt. Maar koud douchen is voor mij ook een nachtmerrie. Ik snak dan altijd naar adem en krijg het gelijk ijskoud, ook al is het buiten 40 graden. Maar als ik dan moet kiezen, kies ik toch maar daarvoor. Het schijnt zelfs heel erg goed voor je bloedsomloop te zijn. Toch?

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!


 

BLIJF OP DE HOOGTE:

   


Gratis ebook


9 thoughts on “Dinsdag Dilemmadag #12

  1. Een lastige.. Maar dan ga ik toch voor het koude douchen. Tijdens mijn stage van 3 maanden in Kenia, ben ik daar zo gewend aan geraakt.. Aan dat gat in de grond totaal niet, haha!

  2. Nooit meer warm douchen. Al is dat ook verschrikkelijk, want ik hou juist van lekker heet douchen :’) Maar dat andere lijkt me nog minder aangenaam. Dat wordt afzien…

  3. Oei wat een lastige! Dan zou ik toch gaan voor nooit meer warm douchen, want dan kun je nog wel in bad toch? ;) het lijkt me in ieder geval fijner dan telkens boven een gat in de grond te hangen.

  4. Ohh dan echt nooit meer warm douchen, dat heb ik een jaar lang prima volgehouden en is nog goed voor je huid ook en je gebruikt niet zoveel water. Die latrines tussen de kippen, auch :’)

  5. Ik vind zo’n gat in de grond niet fijn, maar soms zijn de toiletten nog smeriger! Dus als het gegarandeerd schone toiletten zijn, wil ik best koud douchen! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.