fbpx

Dinsdag Dilemmadag #13

Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Zou je liever je vlucht missen of je bagage kwijtraken?

Ik heb een keer meegemaakt dat ik m’n vlucht miste en ik kan je vertellen, leuk is het niet. Niet alleen omdat je dan ineens langer moet wachten op het vliegveld (als je mazzel hebt), maar ook omdat het behoorlijk wat extra kosten met zich mee brengt. Zéker als je ook nog eens een nacht bij het vliegveld moet doorbrengen. Zonde van de tijd en het geld. Maar aan de andere kant: je bagage kwijtraken lijkt me ook niet heel prettig. Bij aankomst wil je gewoon gelijk al je spullen bij je hebben. Schone kleren kunnen aantrekken en zo. En de vraag is natuurlijk of je bagage überhaupt nog wordt gevonden of nagebracht. Al m’n spullen kwijt, het lijkt me vreselijk. In dit geval kies ik dan ook voor het missen van mijn vlucht. Er komt altijd weer een volgende!

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

Over de auteur


Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

11 Comments

  1. Dit is een moeilijke! Ligt er natuurlijk ook aan hoe lang je op de volgende vlucht moet wachten en, als je bagage kwijt is, hoe lang het duurt voordat je bagage weer boven water is. Daarnaast heb je je waardevolle spullen vaak in je handbagage. Maar ik zou denk toch voor je vlucht missen kiezen… lijkt me best irritant als je geen schone kleding etc. hebt.

  2. Ik raak mijn bagage dan toch liever kwijt. Ik neem meestal niet erg veel mee en de weinige spullen die ik meeneem kan ik wel vervangen (de belangrijke dingen zoals mijn portemonnee en camera zitten toch in mijn handbagage en die raak ik niet kwijt ;))

  3. Deze vind ik heel moeilijk. Ik denk dat ik dan toch kies voor mijn bagage kwijt raken, omdat ik mijn waardevolle spullen ook altijd in mijn handbagage doe (en ik ben tenslotte goed verzekerd.) Ik heb weleens een vlucht gemist en dat vond ik geen pretje…maar misschien wel als je daardoor noodgedwongen een week langer op een tropisch eiland moet blijven :)

  4. Zeker en vast vlucht missen! Het is natuurlijk geen pretje, maar ik hou van de sfeer die heerst op luchthavens dus heb ik geen probleem daar wat langer te blijven. Liever dat dan al die rompslomp die hoort bij je bagage verliezen.

  5. Ik kies voor bagage verliezen. Is me al enkele keren gebeurd en elke keer leveren ze deze binnen 24u weer aan huis af. Toppie! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.