Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Zou je liever je vlucht missen of je bagage kwijtraken?

Ik heb een keer meegemaakt dat ik m’n vlucht miste en ik kan je vertellen, leuk is het niet. Niet alleen omdat je dan ineens langer moet wachten op het vliegveld (als je mazzel hebt), maar ook omdat het behoorlijk wat extra kosten met zich mee brengt. Zéker als je ook nog eens een nacht bij het vliegveld moet doorbrengen. Zonde van de tijd en het geld. Maar aan de andere kant: je bagage kwijtraken lijkt me ook niet heel prettig. Bij aankomst wil je gewoon gelijk al je spullen bij je hebben. Schone kleren kunnen aantrekken en zo. En de vraag is natuurlijk of je bagage überhaupt nog wordt gevonden of nagebracht. Al m’n spullen kwijt, het lijkt me vreselijk. In dit geval kies ik dan ook voor het missen van mijn vlucht. Er komt altijd weer een volgende!

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒