Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd 10 losse boeken mee op vakantie of nooit meer een (e-)boek mee mogen nemen?

Als ik op vakantie ben, verslind ik boeken. Ik lees de een na de andere en kan me ook helemaal verliezen in een verhaal. Iets waar ik thuis vrijwel nooit de tijd voor neem. Ik ben ook maar wat blij met de e-boeken, het scheelt zó veel ruimte en gewicht! Vroeger, toen ik nog kampeerde met m’n ouders, nam ik altijd stapels aan leesmateriaal mee. Gewicht maakte niet uit, en ruimte hadden we ook genoeg met een extra karretje achter de auto. Maar nu? Als ik ga backpacken ben ik al lang blij als mijn kleding past. Tien losse boeken meenemen gaat gewoonweg niet. Maar nooit meer een (e-)boek kunnen lezen? Dat lijkt me ook vreselijk, maar toch kies ik daarvoor. Als de nood dan echt te hoog is, dan koop ik stiekem onderweg wel een boek…

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒