Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

 

Het dilemma van deze week:

Nooit meer naar Frankrijk of nooit meer naar Spanje?

Huilen! Ik vind beide landen namelijk geweldig. Voor mijn gevoel heb ik in mijn kinderjaren heel Frankrijk al uitgepluist, maar inmiddels ben ik er al ruim tien jaar niet meer geweest. Op (Disneyland) Parijs na dan, want een paar jaar zonder Disney is een paar jaar niet geleefd. En stiekem begint het toch weer te kriebelen om die kant op te gaan. Lekker naar de zuidkust, eindelijk eens Nice en Marseille ontdekken.

Maar ja, dan hebben we Spanje. Hier ben ik pas twee keer geweest; naar Barcelona en Madrid. En het smaakte zĆ³ naar meer. Zeker nu ik er steeds meer over lees, wil ik echt dolgraag eens een roadtrip door het land maken. Laat ik ook de keuken niet vergeten: tapas, paĆ«lla, SANGRIA. Ik vind dit echt heel moeilijk kiezen. Ik zou het echt vreselijk vinden om beide landen niet meer te mogen bezoeken. Het idee alleen al.

Als ik diep in m’n hart kijk, heel diep, dan zie ik toch een lichte voorkeur. Dan kies ik ervoor om nooit meer naar Frankrijk te gaan: wijn kun je immers ook prima in Spanje drinken. En ik ga liever af op het onbekende. Dus sorry Vive la France, doordat mijn ouders me altijd naar je campings brachten, ga ik nu toch liever naar Spanje. Au revoir!

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’