Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd zelf moeten koken op reis of altijd verplicht uit eten moeten gaan??

Iedereen om mij heen zal dit met volle mond beamen: ik ben geen keukenprinses. Het liefst kom ik thuis en staat mijn avondeten al klaar of haal ik een kant-en-klare salade bij de supermarkt. Helaas moet ik van vriendlief zo af en toe toch echt zelf achter het fornuis staan en meerdere bestandsdelen en pannen gebruiken. Ik vind koken gewoon eigenlijk niet zo leuk. Je begrijpt, ik ben een groot liefhebber van uit eten gaan. Kiezen waar ik op dat moment zin in heb en een half uurtje later staat het voor m’n neus. Door iemand anders klaar gemaakt. Ik zou het elke dag kunnen doen en het nog niet zat zijn. I love it. Maar mijn portemonnee stukken minder, in ieder geval in Europese bestemmingen. En daar komt het dilemma om de hoek kijken: ga ik op reis liever zelf koken om zo geld over te houden voor andere dingen of blijf ik voor altijd die levensgenieter en blijf ik stug uit eten gaan? Tja, omdat het geld nog steeds niet op m’n rug groeit en ik ook nog steeds geen geldboom op m’n balkon heb, kies ik met pijn in m’n hart voor de eerste optie. Ik vind het toch zonde van m’n geld om zoveel uit te geven aan eten alleen (hoe lekker en belangrijk ook). Wie weet ga ik het koken ooit nog leuk vinden.

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’