Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd in de zomer op vakantie ‘moeten’ of in de winter?

M’n eerste reactie: duh, allebei! Maar ja, dat mag natuurlijk niet. Vroeger ging ik altijd standaard in de zomer op vakantie. Drie weken. Met de tent. Naar Frankrijk. Toen ik ouder werd en zelf op reis ging, bleef ik hier trouw aan; als student was ik immers nog steeds gebonden aan de verplichte schoolvakanties. En ook nu betrap ik mezelf erop dat ik over het algemeen nog steeds wel in juli/augustus/september naar het buitenland ga. Een soort verplicht nummertje, maar dan wel een leuke.

Maar sinds ik een paar jaar terug overwinterde op CuraƧao ben ik redelijk om; ik moet en zal tijdens de koude wintermaanden in Nederland naar een warm oord gaan. Of het nou voor drie maanden is of voor een week, het scheelt zĆ³ veel voor je gevoel en algehele toestand als je even de regen en de sneeuw kan ontvluchten. En dat is me stiekem toch net even wat meer waard. In de winter naar de zon, I love it. Ik kan daar zĆ³ van genieten. Helemaal als ik weet dat de rest van mijn omgeving wĆ©l thuis zit. Of is dat heel erg gemeen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’