Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd op stedentrip moeten gaan of altijd op strandvakantie?

Ik vind het heerlijk om een nieuwe stad te ontdekken. Lekker slenteren door onbekende straatjes, beroemde bezienswaardigheden met eigen ogen bekijken, terrasjes en cafĆ©s onveilig maken… Genieten! En dus zorg ik dat ik elk jaar ook meerdere van dit soort tripjes gepland heb staan. Feit is wel dat ik altijd vermoeid terug naar huis keer; geestelijk opladen lukt meer dan goed tijdens zo’n weekend, lichamelijk daarentegen… Bij lange na niet.

Dat is wel het geval als ik op strandvakantie ga. Dagenlang chillen met m’n billen, eten en drinken wat ik wil en simpelweg heel veel Vitamine D (lees: zon) opnemen. Volgens mij is zo’n vakantie eens in de zoveel tijd heel goed voor een mens, maar ik doe het eigenlijk nooit. Afgelopen winter ging ik voor het eerst een week naar de zon met als doel: relaxen tot ik een ons weeg. Het was heerlijk en ik voelde me in Nederland voor een tijdje goedĀ uitgerust, maar toch voelde het niet goed. Niets doen, ik kan het niet zo goed. Ik mĆ³Ć©t dingen zien. Dingen doen. Dingen meemaken. Hele dagen slapen op het strand, het lukt me gewoonweg niet. En eigenlijk wil ik het ook niet.

Dus ja, dan ga ik liever in dit geval liever voor altijd op stedentrip. Gelukkig zijn er best wat steden in de wereld die over een strand beschikken. Dan combineer ik ze stiekem gewoon!

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’