Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

Het dilemma van deze week:

Nooit meer naar Londen of nooit meer naar Berlijn?

Londen en Berlijn zijn twee van mijn favoriete steden in Europa. Hier kan ikĀ keer op keer naartoe gaan en telkens weerĀ nieuwe plekken ontdekken. Keer op keer voelt het alsof je er niet eerder bent geweest. Maar eigenlijk is de keuze stiekem heel makkelijk dit keer (mag ook wel eens): ik zou nooit meer naar Londen gaan , om meerdere redenen.

a) omdat ik er al best vaak ben geweest

b) omdat Berlijn Ā stukken betaalbaarder is

c) omdat Berlijn wat rauwer aanvoelt

d) de allerbelangrijkste reden, een van mijn vriendinnetjes gaat hier binnenkort naartoe verhuizen. Niet langsgaan is geen optie!

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’