Je hebt even zonder moeten doen, maar ja hoor, daar is ‘ieĀ weer: het wekelijkse reisdilemma! Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Doe je weer mee?

Het dilemma van deze week:

Altijd met de bus of met de trein op reis moeten?

De auto of het vliegtuig zijnĀ dit keer geen optie, mijn twee favoriete vervoersmiddelen. Shit. Toen ik nog geen rijbewijs had, ben ik weleens met de bus op vakantie gegaan. Geen jongerenvakantie, maar gewoon een vervoersmiddel om van A naar B te komen. Volgens mij ging ik naar Frankrijk. Het fijne van een bus is dat ‘ie zo af en toe nog eens stopt en je dus even frisse lucht kan opsnuiven en naar een normaal toilet kunt (of gat boven de grond). En vaak is het ook heel goedkoop. Nadeel is dat de bus niet heel snel is en je ook zomaar in de file kunt belanden. En de trein: ik moet eerlijk zeggen dat ik al tijden niet op reis ben geweest met dit vervoersmiddel: wat ik me kan herinneren is dat het vooral comfortabel is: de stoelen zitten vaak een stuk lekkerder, je hebt meer beenruimte en je kunt gewoon rondlopen en je benen strekken. Doorslaggevend is voor mij datĀ het een stuk sneller is, zeker gezien het feit dat ik zo snel mogelijk ergens wil geraken (het aantal vakantiedagen is helaas niet oneindig). De trein it is.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’