Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Nooit meer naar tropische bestemmingen afreizen of nooit meer richting de kou?

Mijn eerste reactie is: ik ga naar de zon! Geen twijfel over mogelijk. Maar toen bedacht ik me dat enkele van mijn meest favoriete landen – Noorwegen en IJsland – totaal geen tropische bestemmingen zijn. En dat zijn toch allebei bestemmingen waar ik echt nog een keer heen zou willen, net als naar Canada, Groenland en Antarctica, om maar wat voorbeelden te noemen. Nooit gaan wintersporten, ook al heb ik dat nog nooit gedaan en trekt me dat ook eigenlijk niet zo. Toch winnen de tropische landen het: ik wil het liefst toch echt wel tenminste een straaltje zonneschijn hebben tijdens mijn reis. En het zou anders betekenen dat ik nooit meer naar Afrika, Azië of richting Australië zou mogen. En dat, dat zou pas echt een nachtmerrie zijn.

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒