Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

Het dilemma van deze week:

Voor altijd moeten kamperen in een tent of vooral altijd moeten backpacken en slapen in de slaapzalen van hostels?

Kijk, het liefst zou ik altijd in een leuk boetiekhotel willen slapen. Zo’n accommodatie met goede bedden, privacy en een eigen badkamer. Maar goed, dat kan in deze situatie niet. Kamperen is nooit echt mijn favoriete manier van vakantie vierenĀ geweest, en, zoals ik vorige week al aangaf, is slapen in een slaapzaal ook niet mijn favoriete bezigheid. Maar sinds ik vorig jaar twee weken lang tijdens mijn kampeeravontuur een blaasontsteking had, hecht ik ineens heel veel waarde aan een plek waarbij ik niet 100 meter hoef te lopen voor ik bij een toilet ben. En heel eerlijk, de keuze tussen een luchtbed en een stapelbed met normaal matras, is ook niet heel moeilijk (stapelbed!). Daarnaast is het heel fijn om wat bewegingsruimte te hebben als het regent. En is de gezelligheid van een hostel misschien nog wel leuker dan op een camping. Ik neem de geluidsoverlast denk ik voor lief en kies dan toch voor een hostel. Al ga ik daar wellicht nog spijt van krijgen. Moeilijk!

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’