Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Een georganiseerde groepsreis of een cruisevakantie waarbij iedereen boven de 60 is – behalve jij?

Ik heb beiden nog nooit gedaan. Ergens bewust, ergens omdat ik het geld er simpelweg niet voor (over) heb. Laat mij maar lekker on the spot beslissen wat ik ga doen, waar ik ga slapen en waar ik ga eten. De groep an sich vind ik zo erg nog niet, er zit altijd wel iemand tussen met wie je het een aantal weken uithoudt. Maar ik denk echt serieus dat ik gillend gek zou worden wanneer ik grof geld moet neerleggen voor een georganiseerde groepsreis waarbij alles van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is uitgestippeld. Voor sommige mensen is dit juist ontzettend fijn en dat begrijp ik ook volkomen, voor mij geldt dat totaal niet. En dan die cruise. Ik heb er zo’n onwijs stereotype beeld bij, met The Love Boat muziek op de achtergrond en al. Maar helemaal fair is dat natuurlijk niet. Ik heb voor m’n werk genoeg research gedaan naar de hedendaagse opties en geloof mij, dat ziet er echt niet uit als een straf. Maar ja, om nou een paar weken rond te dobberen met alleen maar zestigplussers? Ideaal? Nee. Maar feit blijft dat zo’n cruise je op heel veel plekken brengt, dat veel hutten er tegenwoordig fantastisch uitzien Ć©n dat er altijd vermaak in de buurt is. Word ik echt gek, dan sluit ik mezelf wel even op in mijn hut met zeezicht. Voor je het weet sta je weer met beide benen op het vasteland.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’