Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Een vakantie met alleen een telefoon (zonder camerafunctie) of alleen een camera?

Dus eigenlijk komt het er op neer dat je moet kiezen tussen contact met het thuisfront maar geen foto’s maken of foto’s kunnen maken, maar geen contact hebben met het thuisfront. Juist. Zoals bij elk dilemma ga ik toch weer zoeken naar slinkse manieren om beiden te kunnen hebben, en zo ook hier. Ik ga in dit geval voor alleen een camera mee hebben. Een reis is voor mij niet compleet zonder dat ik er mooie plaatjes van heb kunnen schieten; het oog wil achteraf immers ook iets (herinneringen ophalen wordt toch een stuk lastiger zonder). En ik denk dat het wel eens goed voor me is om op reis volledig gefocust te zijn op de reis, en niet met thuis. Mocht de nood heel hoog worden, dan zoek ik welĀ stiekemĀ een ouderwets internetcafĆ© op.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’