fbpx

Dinsdag Dilemmadag #35

Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Een vakantie met alleen een telefoon (zonder camerafunctie) of alleen een camera?

Dus eigenlijk komt het er op neer dat je moet kiezen tussen contact met het thuisfront maar geen foto’s maken of foto’s kunnen maken, maar geen contact hebben met het thuisfront. Juist. Zoals bij elk dilemma ga ik toch weer zoeken naar slinkse manieren om beiden te kunnen hebben, en zo ook hier. Ik ga in dit geval voor alleen een camera mee hebben. Een reis is voor mij niet compleet zonder dat ik er mooie plaatjes van heb kunnen schieten; het oog wil achteraf immers ook iets (herinneringen ophalen wordt toch een stuk lastiger zonder). En ik denk dat het wel eens goed voor me is om op reis volledig gefocust te zijn op de reis, en niet met thuis. Mocht de nood heel hoog worden, dan zoek ik wel stiekem een ouderwets internetcafé op.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

8 Comments

  1. Ik kies ook zeker voor de camera! Zo kan ik ongestoord genieten van alles om me heen en heb ik er nog eens foto’s van ook! Fotografie is ook één van mijn grote passies, naast reizen, dus de keuze is snel gemaakt, ik kan niet zonder fototoestel! En die telefoon, tja, daar heb ik op reis toch niet veel aan en achteraf nog veel minder, geef mij maar de foto’s waar ik nog maar eens van kan genieten als ik terug thuis ben, mentaal terugkeren op reis, heerlijk toch?

  2. Ik ga voor de camera! Onze laatste vakantie in Canada was met een camper waar we er bewust voor kozen om op de meest simpele campings te staan. Juist, zonder wifi. Eerst was het wennen, maar later hadden we juist veel lol met fikkie stoken, marshmellows roosteren en relaxt een boek lezen. Dus voor mij geen telefoon is juist helemaal prima!

  3. Lastig, want ik kan écht niet zonder mijn camera. Maar mijn reisgidsen en leesboeken staan ook mijn telefoon… :’) Voor contact met het thuisfront en andere reizigers vind je altijd wel een manier, de laptop van iemand anders en veel hostels hebben tegenwoordig ook een gezamenlijke computer. En anders is er altijd nog het internetcafé! ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.