fbpx

Dinsdag Dilemmadag #36

Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma's. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Je vakantie vooraf altijd tot in detail plannen of altijd alles (alles!) op de bonnefooi doen?

Kijk, ik houd best wel van een portie avontuur op z’n tijd. Om alles ter plekke te beslissen en op de dag zelf wel te zien waar ik ‘s avonds m’n ogen dichtdoe. Maar in mijn ideale situatie heb ik wel de beginselen geregeld, dat wil zeggen: ik wil het liefst wel mijn hotel voor de eerste nacht(en) hebben geboekt. Maar dat mag in dit geval dus niet. Ik zou gék worden als alles al vastligt op het moment dat ik nog het vliegtuig in moet stappen. Maar ik zou ook niet heel blij worden als ik alles op de bonnefooi moet doen. Dat ik alleen een vliegticket heb, maar verder niets. Nee, daar word ik niet heel vrolijk van, maar toch is dat stukken minder erg dan alles tot in detail hebben geregeld. Doe ik liever alles op goed geluk. Living on the edge, yeah baby!

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

8 Comments

  1. Ja, wauw, goeie. Vind ik dus best een lastige, omdat ik vorig jaar bijvoorbeeld een reis maakte langs bergdorpjes. En daar zijn dan geen eindeloze mogelijkheden tot overnachting, dus na lang researchen kwam ik wat leuke en betaalbare opties tegen voor 1 persoon. Ik denk niet dat ik die ter plekke zou vinden… Ook vind ik het altijd fijn vooraf te weten wat mooi is en wat niet. Wat me trekt. Dus ja, ik ben aan de ene kant wel een regelaar vooraf, anderzijds boek ik het liefst zo min mogelijk zodat ik ter plekke kan zien wat bevalt.

  2. Lastig! In de ideale situatie is het natuurlijk een combinatie van beide. Telt bij het ‘alles plannen’ ook dat je weet waar je naartoe wil en wat je wil zien e.d.? Want dat lijkt me een nadeel van ergens naartoe gaan en verder wel zien wat er gebeurt. Dat je er dan erna toch achter komt dat je hele mooie plekken niet hebt gezien of bezienswaardigheden hebt gemist o.i.d. Als ik echt moet kiezen, kies ik toch voor alles plannen. Al is het maar omdat je bij booking de meeste accommodaties 24 uur van tevoren kosteloos kan annuleren als je toch ergens anders naartoe wil op het laatste moment ;)

  3. Op de bonnefooi natuurlijk! Ik regel ook graag mijn eerste nacht, maar als ik dat dan even niet meer mag doen dan toch echt nog steeds liever op de bonnefooi dan alles regelen :)

  4. Werkelijk niets van tevoren gepland hebben, zou voor mij wel even wennen zijn, maar toch kies ik daarvoor.
    Het lijkt mij helemaal niets om alles van tevoren vastgelegd te hebben. Ik doe en bezoek graag wat goed voelt. Wil ik ergens graag langer blijven dan van tevoren de bedoeling? Dan wil ik dat doen. En niet weggaan omdat dat nou eenmaal is vastgelegd. Nee dankje…

  5. Grappige rubriek. Dan toch maar “je vakantie vooraf altijd tot in detail plannen”. Bijvoorbeeld: Anders ga je naar Beijing zonder de Chinese muur te zien. Dat is ook weer niet de bedoeling :-)

  6. Sowieso alles op de bonnefooi! Al houd ik er wel van om van tevoren wat research te doen over veiligheid en plekken waar je wel/niet moet komen. Maar met een paar praatjes met de locals ben je daar hopelijk ook snel genoeg achter. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.