Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Je vakantie vooraf altijd tot in detail plannen of altijd alles (alles!) op de bonnefooi doen?

Kijk, ik houd best wel van een portie avontuur op z’n tijd. Om alles ter plekke te beslissen en op de dag zelf wel te zien waar ik ’s avonds m’n ogen dichtdoe. Maar in mijn ideale situatie heb ik wel de beginselen geregeld, dat wil zeggen: ik wil het liefst wel mijn hotel voor de eerste nacht(en) hebben geboekt. Maar dat mag in dit geval dus niet. Ik zou gĆ©k worden als alles al vastligt op het moment dat ik nog het vliegtuig in moet stappen. Maar ik zou ook niet heel blij worden als ik alles op de bonnefooi moet doen. Dat ik alleen een vliegticket heb, maar verder niets. Nee, daar word ik niet heelĀ vrolijk van, maar toch is dat stukken minder erg dan alles tot in detail hebben geregeld. Doe ik liever alles op goed geluk. Living on the edge, yeah baby!

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’