Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Zuid-Afrika of Cuba?

Het zijn twee bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest, maar die onwijs hoog op m’n bucket list staan. Eigenlijk zijn de twee bestemmingen totaal niet te vergelijken met elkaar. Ik zou dolgraag naar Cuba willen afreizen nu het nog in ‘originele’ staat is; over een paar jaar zal de cultuur daar compleet veranderd zijn. Die verandering is nu al bezig, kun je nagaan hoe het er over vijf jaar aan toe zal gaan! En dan Zuid-Afrika: het land waar ik tijdens mijn studie journalistiek een half jaar naartoe mocht, maar dat niet heb gedaan. Spijt als haren op m’n hoofd! En nog steeds ben ik er niet geweest. Daarom kies ik voor dit land; vanwege het gevoel dat ik het al gemist heb Ć©n omdat Zuid-Afrika net even iets meer te bieden heeft qua cultuur Ć©n natuur.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’