fbpx

Dinsdag Dilemmadag #42

Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma's. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Nooit meer Wi-Fi op vakantie of nooit meer souvenirs mee mogen nemen?

Ja jongens, het is me er weer eentje! Zo een waarbij je geheid denkt: ik wil het allebei. Ik in ieder geval wel. Elke reis weer neem ik me voor om eens offline te zijn, maar tot nu is me dat nog geen een keer gelukt. Hetzelfde geldt voor souvenirs: nu heb ik nooit geprobeerd om niets mee te nemen, maar dat komt dan ook omdat ik graag van elke trip een aandenken wil hebben. In mijn vorige huis was het credo: hoe fouter hoe beter. Ik had een hele plank in m’n boekenkast betiteld als ‘shelf of shame’. Maar nu ik verhuisd ben, wil ik vooral mooie spullen hebben en ben ik wat kritischer. Nog steeds wil ik liever souvenirs meenemen, dan Wi-Fi op vakantie. Waarom? Alleen al om de reden dat je van die aandenkens nog heel lang kan genieten. Het is jouw herinnering. En dat internet kan sowieso wel even wachten tot je weer thuis bent. Hoe moeilijk ook.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

5 Comments

  1. Nooit meer WiFi! Souvenirs zijn zo’n mooie herinnering aan reizen. Elke reis neem ik weer souvenirs mee; mijn huis staat er vol mee en aan ieder prulletje kleeft een verhaal :) WiFi kan ik dan wel missen. En anders koop ik een simkaart in het buitenland ;-)

  2. Ik moet overal een souvenir kunnen kopen. Ons huis hangt en staat vol herinneringen van onze reizen. Heerlijk om die verhalen aan de dochter te vertellen ? Die Wifi kan ik dus wel missen.

  3. Ik zou liever een vakantie hebben zonder WiFi dan een reis zonder dat ik souvenirs mag kopen! Overal waar ik kom, koop ik een postkaart als souvenir en dat kan ik echt niet laten! WiFi heb ik eigenlijk helemaal niet nodig op reis. Ik hou ervan om even afgesloten te zijn van de rest van de wereld.

  4. Makkie! Nooit meer Wi-fi!
    Na 2 weken Cuba zonder (het is er simpelweg eigenlijk niet) besefte ik me hoe lekker rustig het is om echt even offline te zijn! De mailtjes, appjes en Facebook updates wachten maar lekker even tot ik thuis ben, mét koffer vol met souvenirs! ;-)

  5. Ben wat anders dan anderen, maar zou kiezen voor nooit meet souvenirs.
    Ik neem bijna nooit wat mee namelijk. Kijk er toch niet meer naar. Ben wel altijd blij als er WIFI is. Ook al is het maar om uit te zoeken hoe ik het beste naar mijn volgende bestemming kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.