Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Nooit meer Wi-Fi op vakantie of nooit meer souvenirs mee mogen nemen?

Ja jongens, het is me er weer eentje! Zo een waarbij je geheid denkt: ik wil het allebei. Ik in ieder geval wel. Elke reis weer neem ik me voor om eens offline te zijn, maar tot nu is me dat nog geen een keer gelukt. Hetzelfde geldt voor souvenirs: nu heb ik nooit geprobeerd om niets mee te nemen, maar dat komt dan ook omdat ik graag van elke trip een aandenken wil hebben. In mijn vorige huis was het credo: hoe fouter hoe beter. Ik had een hele plank in m’n boekenkast betiteld als ‘shelf of shame’. Maar nu ik verhuisd ben, wil ik vooral mooie spullen hebben en ben ik wat kritischer. Nog steeds wil ik liever souvenirs meenemen, dan Wi-Fi op vakantie. Waarom? Alleen al om de reden dat je van die aandenkens nog heel lang kan genieten. Het is jouw herinnering. En dat internet kan sowieso wel even wachten tot je weer thuis bent. Hoe moeilijk ook.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’