Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Voor welke optie ga jij deze keer?

Het dilemma van deze week:

Nooit meer binnen of nooit meer buiten Europa mogen reizen?

Nou, succes met deze! Bij deze wil ik eigenlijk gewoon echt niet kiezen. Ik kan me er zo niets bij voorstellen om nooit meer naar Berlijn of Londen te mogen gaan of om nieuwe plekken in Europa te ontdekken. Maar dat geldt voor alles daarbuiten ook. Nooit meer naar AziĆ« of Afrika? Nooit de kans krijgen om naar Zuid-Amerika of AustraliĆ« af te reizen? Onmogelijk. De wereld is de groot om me alleen te kunnen beperken tot Europa. Dan maar elke keer een cultuurschok ervaren op reis – want geef toe, die kans is een stuk groter opĀ een ander continent,Ā en eigenlijk is dat hetgeen wat reizen an sich zo geweldig maakt. Andere culturen, ander eten, andere normen en waarden. Hoewel je dat ook in ons werelddeel kan vinden, is me dat denk ik toch te beperkt.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’